Archief‎ > ‎

2013

voorjaarsconcert

Geplaatst 23 mei 2013 12:38 door D. R. S.   [ 23 mei 2013 12:38 bijgewerkt door Die Regghe Sangers ]

Op vrijdag 9 februari 2013 geeft het Shantykoor Die Regghe Sangers traditiegetrouw haar voorjaarsconcert in het (Hervormd) Centrum te Nijverdal. Het koor dat onder leiding staat van dirigent Leo Kleinjan brengt voor u een programma met veel nieuwe shantynummers zoals Pay me my money down, Icy Acres, Down by the dockyard wall en Whitby Harbour . Voor het publiek zijn er ook nummers om mee te zingen. De zaal wordt weer in stijl aangekleed, inclusief lichteffecten. Het Shantykoor ”Die Regghe Sangers” uit Nijverdal /Hellendoorn heeft zich door middel van concerten en optredens tijdens diverse festivals, de eigen festivals (dit jaar 25 mei) en de vierde Cd behoorlijk op de kaart gezet. Dit vertaald zich in het grote aantal aanvragen voor optredens in binnen en buitenland . Zo zijn er voor 2013 uitnodigingen voor het festival in Gorssel en Nordhorn ,en is er een eigen 4 daagse concertreis naar Noord Duitsland rond Hemelvaartsdag. En dan zijn er natuurlijk nog de concerten in de buurt bij verzorgingshuizen en diverse andere optredens bij feesten en evenementen.

De entree: 10,- euro (inclusief koffie). De toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij: De leden van het koor Primera in Hellendoorn en Nijverdal Per Email: kaarten @dieregghesangers.nl waar: Hervormd Centrum, Nijverdal Hele programma voor Hervormd Centrum. datum: 09 feb 2013 aanvang: 20:00 uur prijs: € 10,00 (inclusief koffie of thee) type: Shanty telefoon: 0548-612796

Die Regghe Sangers op volle kracht

Geplaatst 23 mei 2013 12:33 door D. R. S.   [ 23 mei 2013 12:35 bijgewerkt door Die Regghe Sangers ]

Die Regghe Sangers: Op volle kracht…

NIJVERDAL - Zaterdag 25 mei gaat het weer gebeuren en kunnen de bezoekers in Nijverdal genieten van het Regge Coast Festival, georganiseerd door het Shantykoor Die Regghe Sangers. 

 

Na een geslaagde vierdaagse concertreis naar Noord Duitsland, waar maar liefst 5 concerten werden gegeven en de regio bevolking genoot van het koor o.l.v. Leo Kleinjan, zijn de mannen (samen met de partners) alweer druk bezig met het organiseren van het festival, waar ook dit jaar opnieuw vele bezoekers uit Nijverdal en de regio worden verwacht. Met de medewerking van de plaatselijke winkeliers en Handelsbelangen is het opnieuw gelukt om 9 Shantykoren uit te nodigen uit Nederland en Duitsland om ook dit festival een internationaal festival te noemen.

 

Er wordt opgetreden op 5 podia, verdeeld in het centrum van Nijverdal en de koren wisselen op deze middag steeds van podium. Ook treden de mannen van Die Regghe Sangers zelf op en draaien mee in het programma. De podia komen te staan bij Delifrance op het plein, bij de Harlekijn aan de Grotestraat, bij Bakker Bart op het Keizerserf en bij de Maximastraat. Het hoofdpodium staat bij de Hema op het Keizerserf. Op het hoofdpodium wordt het festival afgesloten met het gezamenlijk optreden van alle koren en dit belooft een geweldig spektakel te worden. Ook voor de inwendige mens wordt op deze middag gezorgd en kunnen de bezoekers gebruik maken van de vele terrassen in het centrum van Nijverdal.


De deelnemende koren zijn: (Waardensburger Visserskoor. Dit koor heeft wegens een sterfgeval binnen hun gelederen helaas af moeten zeggen.) Wij zijn druk bezig met een vervangend koor. Wasserstadt Nordhorn, Bataviakoor uit Lelystad, Waterkantkoor De Compagnons Vrouwlu uit Oosterwolde, de Stormvogels Emmen, “De Bargzangers” uit Lemele, Zingerij Dwarsgetuigd uit Nuenen, Shanty en amusementskoor Stadskanaal, Gronauer shanty Chor en natuurlijk Die Regghe Sangers.


Al met al wordt het weer een mooie en gezellige dag en het begint om 12.30 uur en de afsluiting met het gezamenlijke optreden van alle koren begint om 17.00 uur op het hoofdpodium. Voor de flyer kijk onder festival 2013

Die Regghe Sangers op concertreis

Geplaatst 23 mei 2013 12:26 door D. R. S.   [ 23 mei 2013 12:26 bijgewerkt door Die Regghe Sangers ]

- Voor de leden van het Shantykoor Die Regghe Sangers wordt mei een drukke maand. Op 25 mei is er opnieuw het groots opgezet Shantyfestival met maar liefst 10 koren uit binnen enbuitenland inhet centrum van Nijverdal. Maar eerst gaat het koor 4 dagen op reis naar Dorf Wangerland. Die Regghe Sangers geven daar maar liefst 5 concerten in het noorden van Duitsland. Op donderdag 9 mei vertrekt het koor met aanhang al vroeg en voor deze dag zijn 2 concerten gepland. Ook voor de vrijdag, zaterdag en zondag zijn er optredens georganiseerd. Zelfs op het bekende Duitse Waddeneiland Langeoog wacht een optreden samen met het Shantykoor Langeoog.

Het koor o.l.v Leo Kleinjan heeft voor deze reis een prachtig repertoire ingestudeerd om naast de shanty’s het Duitse publiek te vermaken met het brede repertoire van Die Regghe Sangers. Al met al een mooie gelegenheid voor het koor zich te profileren in het buitenland als muzikale ambassadeur van de gemeente Hellendoorn.

Voor het volledige programma zie www.dieregghesangers.n

1-3 of 3