Archief‎ > ‎2013‎ > ‎

Die Regghe Sangers op volle kracht

Geplaatst 23 mei 2013 12:33 door D. R. S.   [ 23 mei 2013 12:35 bijgewerkt door Die Regghe Sangers ]

Die Regghe Sangers: Op volle kracht…

NIJVERDAL - Zaterdag 25 mei gaat het weer gebeuren en kunnen de bezoekers in Nijverdal genieten van het Regge Coast Festival, georganiseerd door het Shantykoor Die Regghe Sangers. 

 

Na een geslaagde vierdaagse concertreis naar Noord Duitsland, waar maar liefst 5 concerten werden gegeven en de regio bevolking genoot van het koor o.l.v. Leo Kleinjan, zijn de mannen (samen met de partners) alweer druk bezig met het organiseren van het festival, waar ook dit jaar opnieuw vele bezoekers uit Nijverdal en de regio worden verwacht. Met de medewerking van de plaatselijke winkeliers en Handelsbelangen is het opnieuw gelukt om 9 Shantykoren uit te nodigen uit Nederland en Duitsland om ook dit festival een internationaal festival te noemen.

 

Er wordt opgetreden op 5 podia, verdeeld in het centrum van Nijverdal en de koren wisselen op deze middag steeds van podium. Ook treden de mannen van Die Regghe Sangers zelf op en draaien mee in het programma. De podia komen te staan bij Delifrance op het plein, bij de Harlekijn aan de Grotestraat, bij Bakker Bart op het Keizerserf en bij de Maximastraat. Het hoofdpodium staat bij de Hema op het Keizerserf. Op het hoofdpodium wordt het festival afgesloten met het gezamenlijk optreden van alle koren en dit belooft een geweldig spektakel te worden. Ook voor de inwendige mens wordt op deze middag gezorgd en kunnen de bezoekers gebruik maken van de vele terrassen in het centrum van Nijverdal.


De deelnemende koren zijn: (Waardensburger Visserskoor. Dit koor heeft wegens een sterfgeval binnen hun gelederen helaas af moeten zeggen.) Wij zijn druk bezig met een vervangend koor. Wasserstadt Nordhorn, Bataviakoor uit Lelystad, Waterkantkoor De Compagnons Vrouwlu uit Oosterwolde, de Stormvogels Emmen, “De Bargzangers” uit Lemele, Zingerij Dwarsgetuigd uit Nuenen, Shanty en amusementskoor Stadskanaal, Gronauer shanty Chor en natuurlijk Die Regghe Sangers.


Al met al wordt het weer een mooie en gezellige dag en het begint om 12.30 uur en de afsluiting met het gezamenlijke optreden van alle koren begint om 17.00 uur op het hoofdpodium. Voor de flyer kijk onder festival 2013

Comments