Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2004‎ > ‎

‘Vervolg staat nu al vast’

Geplaatst 28 nov. 2011 12:24 door D. R. S.   [ 28 nov. 2011 12:24 bijgewerkt door Arie Aitink ]

‘Vervolg staat nu al vast’

Naam: Johan Nijveld

Functie: accordeonist

Bezig met: ‘De woelige Regghe Dagen’

NIJVERDAL - ‘Shantykoor "Die Regghe Sangers" is een unieke vereniging. Fantastisch! Net een groot gezin. Bij het organiseren van dit drie dagen durende evenement zetten we met z’n allen de schouders eronder. Alle 34 leden doen mee, niemand uitgezonderd, ook alle vrouwen. Is dat niet fantastisch? Wilma Goorman maakte alle decors. Afgelopen najaar begonnen we met plannen maken voor een korenfestival ter gelegenheid van ons eerste lustrum. Toen we hoorden dat de tent voor de Enecotour nog wat langer hier op het Henri Dunantplein kon blijven staan besloten we het groots aan te pakken. We kregen de enthousiaste medewerking van wethouder Anno Bakker, die veel voor ons heeft gelobbyd. Het is een uitdaging om te laten zien dat er in Nijverdal ook eens echt iets te doen is. Af en toe komen we voor verrassingen te staan. De security blijkt een extra kostenpost, maar daar komen we wel uit. Het staat nu al vast dat er een vervolg komt. Het evenement is nauwelijks begonnen en iedereen vraagt ons dit volgend jaar weer te doen. Het is heel veel werk, maar ik vind het prachtig, echt waar. Een zeldzaam leuke hobby! Vorig jaar stopte ik met m’n zaak. Híer had ik wel m’n beroep van willen maken. Je vergeet alles om je heen, ik slaap zelfs beter dan vroeger.

Ik zit in de sponsorcommissie en ben vol lof over de sponsors. Nergens hebben we onze neus gestoten. Handelsbelangen helpt ons ook geweldig.We hopen dat we financieel quitte kunnen spelen. We hebben ook inkomsten uit de bar en van onze nieuwe cd, die zaterdag uitkomt. Ik ben echt heel kritisch, maar dit is een hele mooie cd geworden. Veel beter dan de eerste. Daar sta ik versteld van. Ik wist niet dat ons koor zo mooi kon zingen. Als muzikant hoor je dat niet als je staat te spelen. Bij de Egerländeravond treden er drie toporkesten op, de beste van Nederland. Bij het shantyfestival zijn er optredens op drie overdekte podia in het centrum en in de tent. Uit Terherne komt shantykoor Ballêst Oer Board, uit Nietap de Zulthesingers en uit Duitsland de koren Bremerhaven en Vör Anker. Zelf treden we natuurlijk ook op. Er zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen en op zaterdagmiddag is er ook nog een doedelzakorkest. Dat regelden we op het laatste nippertje, dat staat niet eens in het programma.'

Programma: Vrijdag 15.00-16.30 uur: jeugdmiddag; 20.00 uur Egerländeravond. Zaterdag shantyfestival van 14.00-17.30 uur op diverse podia en om 20.00 uur in de feesttent met om 21.10 presentatie ‘ZeeDee’.

Comments