Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2004‎ > ‎

Vervangende locatie

Geplaatst 28 nov. 2011 12:19 door D. R. S.   [ 28 nov. 2011 12:19 bijgewerkt door Arie Aitink ]
Vervangende locatie
KSW keert niet terug in gebouw De Smidse

NIJVERDAL - Muziekvereniging KSW keert definitief niet terug naar gebouw De Smidse aan het Hoge Dijkje. Koninklijke Ten Cate heeft afwijzend gereageerd op het voorstel van KSW een bouwvangnet aan te brengen, zodat De Smidse nog enkele jaren als oefenruimte kan worden gebruikt.


KSW-voorzitter G.G. Wermink vertelt dat de Raad van Bestuur van Koninklijke Ten Cate vorige week een gesprek heeft gehad met vertegenwoordigers van de gemeente Hellendoorn, waaronder burgemeester J.J. van Overbeeke.

Uit dat gesprek is volgens de preses gebleken dat het bedrijf de situatie in De Smidse niet veilig genoeg acht om te kunnen instemmen met de terugkeer van KSW en haar onderhuurders (shantykoor "Die Regghe Sangers" en het Nijverdals Mannenkoor) naar dit voormalige ketelhuis.

Een woordvoerster van de gemeente Hellendoorn bevestigt de uitkomst van het gesprek. ‘Koninklijke Ten Cate heeft onderzoek naar de veiligheid van De Smidse gedaan en vindt een vangnet geen afdoende oplossing voor het gevaar van vallend gesteente. Als gemeente kunnen wij niet anders dan dit besluit respecteren. Wij blijven echter bereid KSW de helpende hand te bieden bij haar zoektocht naar een andere locatie’, benadrukt ze.

Alternatief

Waarschijnlijk heeft KSW die helpende hand echter niet meer nodig. Wermink vertelt namelijk dat het KSW-bestuur morgen een gesprek heeft met vertegenwoordigers van Koninklijke Ten Cate, dat de muziekvereniging volgens de preses ‘een vervangende ruimte wil aanbieden aan de noordkant van Nijverdal’. Het gaat daarbij om het fabriekscomplex aan de G. van der Muelenweg/Campbellweg.

Volgens Wermink gaat het daarbij waarschijnlijk niet om de Batteurzaal, waar ruim twee jaar geleden de grote textielmanifestatie Textiel 001 werd gehouden. ‘We hebben het hier wel eens met Koninklijke Ten Cate over gehad. De Batteurzaal staat van april tot september leeg, maar wordt gedurende de wintermaanden door Ten Cate Thiobac als opslagruimte gebruikt. Ik ben benieuwd welke ruimte ze voor ons in gedachten hebben en zal blij zijn als we eindelik weer een eigen oefenruimte hebben’, aldus Wermink.

Een eigen plek is volgens de voorzitter van groot belang voor het voortbestaan van KSW. Door langere tijd op diverse locaties te zijn gehuisvest vermindert de onderlinge verbondenheid tussen de diverse onderdelen van de muziekvereniging.
Comments