Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2005

Shantykoren naar festival in Nijverdal

Geplaatst 30 nov. 2011 08:32 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:32 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 11-07-2005


NIJVERDAL - Shantykoor Die Regghe-Sangers zijn zaterdag het stralende middelpunt van een door henzelf georganiseerd Shantykorenfestival. In het centrum van Nijverdal staan ‘s middags vanaf 14.00 uur op vier plaatsen podia. Deelnemende koren zijn De Roergangers uit Stadskanaal, Piratenkoor Storm en Averij uit Muggenbeet, Het Gronauer Shanty-Chor von 1998 e.V., Shanty-Chor Vor Anker uit Rhauderfehn en Die Regghe-Sangers zelf. Ook het doedelzakorkest onder leiding van Labbert de Bruin zal, net als tijdens de voorgaande editie, spelen. De Podia staan opgesteld aan de Grotestraat bij Super de Boer en Eetcafé Harlekijn en op het Keizerstroon bij de Versmeert Heuvel en op de kop Keizerserf /Grotestraat. Ter hoogte van de SNS-bank wordt een bar en terras geplaatst voor bier en frisdrank. Om 17.00 uur is het buitenprogramma afgelopen. ’s Avonds treden de koren op in de Tennishal van Fit-Care Center Middelkamp.

Kaarten voor het avondprogramma kosten 5 euro en zijn in de voorverkoop of aan de zaal verkrijgbaar. Verkoop onder meer bij Sigarenmagazijn Podt, Eetcafé N‏’Tip Haarle en Hofman Hellendoorn.

Knijn / m.m.v. Shantykoor Die Regghe Sangers

Geplaatst 30 nov. 2011 08:30 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:30 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Laat-ie-knijn-zijn

Voor het eerst kwamen de muzikanten van folkgroep KNIJN naar het Spoortheater in Nijverdal. Met hun Iers, Schots en Nederlandstalige folkmuziek zorgt Knijn niet alleen voor muziek om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Op vele plaatsen in Nederland waaronder Oerol op Terschelling zijn deze muzikanten graag gezien gasten. De vele bijzondere instrumenten werden door de professionele muzikanten vakkundig bespeeld. Het plezier spatte van het podium en sloeg met name na de pauze over naar het publiek. Niet in de laatste plaats door het gastoptreden van het Nijverdalse shantykoor deRegghe Sangers. Deze mannen weten als geen ander hun eigen plezier in het zingen over te brengen op de zaal. Die dan ook enthousiast meezong en meeklapte. Samen met Knijn brachten ze drie Ierse nummers. Zelfstandig werden er nog twee andere nummers gebracht. Ondanks dat er niet samen gerepeteerd was, (er waren CD’s uitgewisseld en er was telefonisch overleg) vonden de zangers en de muzikanten elkaar heel snel en pasten zich heel snel aan elkaar aan. Het eindresultaat klonk uitermate goed en smaakte naar een vervolg in de toekomst. In zo’n opzet spelen dan kleine schoonheidsfoutjes helemaal geen rol meer. Knijn bleek heel goed in staat om te boeien door bezongen Ierse ballads af te wisselen met scherpzinnige thematische verhandelingen en Nederlandstalige schertsende liederen of mooie instrumentale stukken.
Al met al een heerlijke ontspannen avond die hopelijk leidt tot een herhaling.

http://www.knijn-folk.nl/

In het gastvrije Spoortheater in Nijverdal had KNIJN op 19 februari weer een hoge aaibaarheidsfactor.
De zaal reageerde enthousiast, mede veroorzaakt door het plaatselijke shantykoor "Die Regghe Sangers" dat tijdens het optreden samen met KNIJN een aantal nummers zong.De sfeer zat er zó in dat tot lang na afloop in de bar werd nagezongen. KNIJN was gehandicapt omdat Carin op het laatste moment verstek moest laten gaan, haar stand-in was Erna Willemse (oud fluitiste van KNIJN). Erna speelde ondanks de zeer korte voorbereidingstijd verdienstelijk, zélfs op de viool!

nieuwjaarsconcert

Geplaatst 30 nov. 2011 08:29 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:29 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Grote belangstelling voor nieuwjaarsconcert shantykoor 2005-01-21 21:49

HELLENDOORN - Het shantykoor DeRegghe Sangers trok vanavond een volle hervormde kerk in Hellendoorn met het nieuwjaarsconcert. Velen kwamen naar het concert om naar de populaire zeemansliederen te luisteren, en soms zong men uit volle borst mee. De opbrengst van het concert wordt door het zeemanskoor overgemaakt naar giro 555, ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Het concert werd vastgelegd door de Lokale Omroep Hellendoorn (LOH) en van deze registratie zal een DVD gemaakt worden, die voor 15 euro te koop is. Ook deze opbrengst is voor giro 555. Wie een exemplaar van de DVD wil bestellen kan dit doen door te bellen met 0548 - 619596 of een mailtje te sturen naar lohtv@tiscali.nl. (DEZE KAN HELAAS NIET MEER BESTELD WORDEN)

NIEUWJAARSCONCERT “"Die Regghe Sangers"”

NIJVERDAL – Het zingen van zeemansliederen geniet een grote populariteit in de gehele regio. Deze zeemansliederen worden ook wel shanty’s genoemd.

Het Shantykoor ‘"Die Regghe Sangers" uit Nijverdal / Hellendoorn staat o.l.v. Leo Kleinjan en heeft al op verschillende festivals en feesten in heel Nederland en daarbuiten opgetreden. Door hun optredens zijn ze èén van de “muzikale ambassadeurs” voor de gemeente Hellendoorn.

Ook heeft het koor in de afgelopen 5 jaar 2 CD’s uitgebracht en vele mensen genieten van deze zang. Naast de 28 zangers kent het koor 4 accordeonisten en 2 gitaristen.

Op 21 januari 2005 geeft het Shantykoor een nieuwjaarsconcert in de “Oalen Griezen”

te Hellendoorn. De aanvang is 20.00 uur.

De toegang is voor de donateurs gratis en voor de overige bezoekers € 3,00 p.p.

Het ligt in de bedoeling dat dit een jaarlijks concert gaat worden.

Op deze avond zullen liederen van de CD’s en enkele nieuwe nummers gezongen worden.Al met al zal het weer een muzikale avond worden door “"Die Regghe Sangers"”

o.l.v. Leo Kleinjan.

Het bestuur en de leden hebben besloten dat de opbrengst van deze avond zal worden overgemaakt naar giro 555 t.n.v. de ZEEBEVING in Azië

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 18-01-2005

Regghesangers en LOH voor ‘555’

NIJVERDAL - De Lokale Omroep Hellendoorn en het shantykoor "Die Regghe Sangers" zetten zich samen in voor de slachtoffers van de aardbeving in Azië.

Het shantykoor geeft vrijdag een nieuwjaarsconcert in de hervormde dorpskerk in Hellendoorn, dat door de LOH vastgelegd wordt op dvd. Deze dvd is bij de LOH te bestellen voor 15 euro. De opbrengst gaat, net als dat van het concert zelf, naar giro 555. Wie de dvd wil hebben kan zich aanmelden bij de LOH: 0548-619596 of lohtv@tiscali.nl.

Shantyfestival trekt duizenden belangstellenden

Geplaatst 30 nov. 2011 08:28 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:28 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Shantyfestival trekt duizenden belangstellenden 2005-07-16 17:29

NIJVERDAL - Het centrum van Nijverdal zag vanmiddag zwart van de mensen en het gouden gerstenat vloeide rijkelijk. Daarnaast klonken zeemansliederen op bijna alle hoeken van de straten en voor de liefhebber was het mogelijk om ook nog even te luisteren naar muziek uit de Schotse Hooglanden. Dat alles vormde de ingrediënten voor het Shantyfestival, dat op en rond het Keizerserf plaatsvond.

Uit alle gaten en hoeken van het land waren shantykoren naar Nijverdal gekomen om daar gezamenlijk de zeemansliederen aan de man te brengen. Duizenden kwamen naar het festival toe en luisterden onder het genot van een biertje of een ijsje naar de muziek. Volgens de meesten was het dan ook heel erg gezellig en is het shantyfestival zeker voor herhaling vatbaar. Het feest wordt vanavond afgesloten met een optreden van alle koren in de hal bij Fit Care Middelkamp.

‘Tjonge, wat zingen die mannen zuiver’

Geplaatst 30 nov. 2011 08:27 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:27 bijgewerkt door Arie Aitink ]

 Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 18-07-2005

Zelfs het carillon van het raadhuis in Nijverdal speelde zaterdagmiddag zeemansliederen. Dat paste perfect bij het shantykorenfestival, georganiseerd door shantykoor "Die Regghe Sangers". Op vier podia traden vijf koren op.

NIJVERDAL - Shantykoor Losdorp uit het gelijknamige Groningse dorp treedt op bij de Grotestraat bij eetcafé Harlekijn. Fietsers en wandelaars blijven stilstaan op de stoep en het fietspad. Iedereen heeft het grootste plezier. Alleen een snelle racefietser kan het oponthoud niet waarderen en laat dat geërgerd weten ook. Andere podiumplaatsen bevinden zich bij Super De Boer en twee op het Keizerserf. Belangstellenden staan rondom of zitten op het straatmeubilair. Vooral ouderen zijn van de partij.

Al voordat het Gronauer Shanty-Chor uit Duitsland aan het optreden begint zitten mensen te wachten. Later deinen ze mee met het lied ‘Hamburg am Elbestrand’. ‘Tjonge, wat zingen die mannen zuiver’, zegt een toehoorder. ‘O, kijk, er zit ook een vrouw tussen.’

Tussen het publiek staat Nijverdaller Joop Greiving, voorzien van een zendermicrofoon, mondharmonica mee te spelen. ‘Zo ondersteun ik het koor’, legt hij uit. ‘Ze vroegen me hiervoor en ik vind het mooi werk om te doen.’

De leden van het organiserende koor zijn tussen de eigen optredens door druk met het verrichten van hand- en spandiensten en bemannen de bar. Eén van hen complimenteert dirigent Leo Kleinjan. ‘Zonder Don Leo waren we niks. Hij zorgt ervoor dat we mooi kunnen zingen, succes hebben en dit kunnen organiseren.’

Vorig jaar vierde het koor het eerste lustrum, groots opgezet met een tent op het Henri Dunantplein. Nu vind het avondprogramma plaats in de tennishal bij sportcentrum Middelkamp.

Festival Zeist

Geplaatst 30 nov. 2011 08:27 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:27 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op 27 augustus hebben we deelgenomen aan een festival in Zeist, aan dit festival deden 12 koren mee, dit was een enorm succes, een ieder die er niet was heeft iets gemist.

Dor Harry wordt in het gasten boek vermeld dat we op een tweede plaats geeindigd zijn, maar waar hij deze wijsheid vandaan haalt???

De middag werd gewonnen door shantykoor De Driemaster uit Driebergen

Kijk voor een foto impressie in ons fotoalbum.

Het is waar op 31 augustus werd Albert Huesken 65 jaar.

Geplaatst 30 nov. 2011 08:26 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:26 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Het is waar op 31 augustus werd Albert Huesken 65 jaar.
Albert is de zondag ervoor het luchtruim ingegaan, maar alvorens hebben we een prachtige receptie gehad, waar we enkele liederen gezongen hebben. De familie had zelfs dit voor ons geheim gehouden. We dachten dat we moesten zingen tijdens het oplaten, maar we waren allen al behoorlijk......en toen gingen zij vliegen.

Albert, nogmaals van harte gefeliciteerd.

Gisteravond kreeg ik tot mijn schrik onderstaande mail

Geplaatst 30 nov. 2011 08:25 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:25 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Gisteravond kreeg ik tot mijn schrik onderstaande mail.

Henk, natuurlijk regel ik dat zo snel mogelijk, het feit was dat ik jou receptie vergeten was en dus ook geen verslag gemaakt heb. Ik hoop dat ik het zo goed gemaakt heb.

Voor de zoveelste keer zat ik even naar onze website te kijken en kwam ook onder het nieuws aan het lezen.
Nu pas echter bemerkte ik dat er geen foto's op staan van mijn afscheidsreceptie d.d. 28 juni j.l.; reden waarom ik jou enkele stuur. Misschien kun je er nog iets mee.

Politie zoekt getuigen van diefstal aanhanger shantykoor

Geplaatst 30 nov. 2011 08:24 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:24 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Politie zoekt getuigen van diefstal aanhanger shantykoor

HELLENDOORN - De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van de aanhangwagen van Shantykoor "Die Regghe Sangers". Op dinsdag 29 november werd door de politie in Ede de uitgebrande aanhangwagen aangetroffen. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek het te gaan om een aanhangwagen met geluidsapparatuur van het shantykoor DeRegghe Sangers uit Hellendoorn.

Deze aanhangwagen is tussen 10 en 29 november gestolen uit een garagebox aan de Dorpsstraat in Hellendoorn. De diefstal werd afgelopen maandag ontdekt. In de aanhangwagen zat geluidsapparatuur bestaande uit onder andere twee grote geluidsboxen, een mengpaneel en meerdere microfoons, geschikt voor binnen- en buitenoptredens met een totale waarde van 15 tot 20 duizend euro. Namens het bestuur werd aangifte gedaan door een 58-jarige Hellendoorner. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Tranen van geluk bij shantykoor

Geplaatst 30 nov. 2011 08:22 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:22 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Tranen van geluk bij shantykoor 22-12-05

Tranen van geluk vloeiden vanavond veelvuldig bij voorzitter Jan van de Maat en dirigent Leo Kleinjan van het shantykoor Die Regghe Sangers op de kruising van het Keizerserf, toen de leden van het koor onverwacht tijdens een miniconcert een nieuwe aanhanger kregen aangeboden. Onlangs werd de aanhanger met apparatuur uit een stalling gestolen en uitgebrand weer teruggevonden. In het diepste geheim werd aan deze verrassing gewerkt, die insloeg als een bom.

Tijdens het miniconcert, waar geld ingezameld werd voor een nieuwe aanhanger en apparatuur, kwam de nieuwe aanwinst het Keizerserf opgereden, met daarin de kerstman. Hij vertelde dat dankzij een aantal sponsoren, waaronder Serbo Serres, het mogelijk was om deze verrassing voor te bereiden. Van de Maat was zo overdonderd door de actie, dat hij geen woord meer wist uit te brengen. Na de overhandiging ging het miniconcert weer verder en het leek net of de mannen beter zongen en losser in de knieën zaten. Nu moet men nog even verder sparen voor de apparatuur, daarna zal alles bij het shantykoor weer als vanouds zijn.

1-10 of 11