Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2005‎ > ‎

nieuwjaarsconcert

Geplaatst 30 nov. 2011 08:29 door D. R. S.   [ 30 nov. 2011 08:29 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Grote belangstelling voor nieuwjaarsconcert shantykoor 2005-01-21 21:49

HELLENDOORN - Het shantykoor DeRegghe Sangers trok vanavond een volle hervormde kerk in Hellendoorn met het nieuwjaarsconcert. Velen kwamen naar het concert om naar de populaire zeemansliederen te luisteren, en soms zong men uit volle borst mee. De opbrengst van het concert wordt door het zeemanskoor overgemaakt naar giro 555, ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Het concert werd vastgelegd door de Lokale Omroep Hellendoorn (LOH) en van deze registratie zal een DVD gemaakt worden, die voor 15 euro te koop is. Ook deze opbrengst is voor giro 555. Wie een exemplaar van de DVD wil bestellen kan dit doen door te bellen met 0548 - 619596 of een mailtje te sturen naar lohtv@tiscali.nl. (DEZE KAN HELAAS NIET MEER BESTELD WORDEN)

NIEUWJAARSCONCERT “"Die Regghe Sangers"”

NIJVERDAL – Het zingen van zeemansliederen geniet een grote populariteit in de gehele regio. Deze zeemansliederen worden ook wel shanty’s genoemd.

Het Shantykoor ‘"Die Regghe Sangers" uit Nijverdal / Hellendoorn staat o.l.v. Leo Kleinjan en heeft al op verschillende festivals en feesten in heel Nederland en daarbuiten opgetreden. Door hun optredens zijn ze èén van de “muzikale ambassadeurs” voor de gemeente Hellendoorn.

Ook heeft het koor in de afgelopen 5 jaar 2 CD’s uitgebracht en vele mensen genieten van deze zang. Naast de 28 zangers kent het koor 4 accordeonisten en 2 gitaristen.

Op 21 januari 2005 geeft het Shantykoor een nieuwjaarsconcert in de “Oalen Griezen”

te Hellendoorn. De aanvang is 20.00 uur.

De toegang is voor de donateurs gratis en voor de overige bezoekers € 3,00 p.p.

Het ligt in de bedoeling dat dit een jaarlijks concert gaat worden.

Op deze avond zullen liederen van de CD’s en enkele nieuwe nummers gezongen worden.Al met al zal het weer een muzikale avond worden door “"Die Regghe Sangers"”

o.l.v. Leo Kleinjan.

Het bestuur en de leden hebben besloten dat de opbrengst van deze avond zal worden overgemaakt naar giro 555 t.n.v. de ZEEBEVING in Azië

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 18-01-2005

Regghesangers en LOH voor ‘555’

NIJVERDAL - De Lokale Omroep Hellendoorn en het shantykoor "Die Regghe Sangers" zetten zich samen in voor de slachtoffers van de aardbeving in Azië.

Het shantykoor geeft vrijdag een nieuwjaarsconcert in de hervormde dorpskerk in Hellendoorn, dat door de LOH vastgelegd wordt op dvd. Deze dvd is bij de LOH te bestellen voor 15 euro. De opbrengst gaat, net als dat van het concert zelf, naar giro 555. Wie de dvd wil hebben kan zich aanmelden bij de LOH: 0548-619596 of lohtv@tiscali.nl.

Comments