Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2006

KSW koffieconcert met zeemansliederen

Geplaatst 15 dec. 2011 14:13 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:13 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - "Na een knallend openingsconcert in de Batteur gaan de activiteiten bij muziekvereniging KSW gewoon verder. Op zondag 19 februari wordt er weer een koffieconcert gehouden met medewerking van shantykoor Die Regghe Sangers uit Nijverdal.

Dit koor is inmiddels een begrip geworden in Nijverdal en Hellendoorn en geeft dan ook graag acte de precence tijdens het koffieconcert van de KSW. Om 11.30 uur gaat het concert van start in de Batteur. 
De mannen van Die Regghe Sangers zingen Nederlandse, Engelse en Duitse shanty’s en zeemansliederen. Het koor bestaat uit 32 kerels waar onder 6 muzikanten, en staat onder leiding van de meezingende 'kapitein' Leo Kleinjan.

In de afgelopen 7 jaar heeft het koor verschillende concerten gegeven door het land, maar ook zijn ze 2 jaar geleden 6 dagen naar Hongarije geweest. Deze tour was erg succesvol. Het koor heeft op uitnodiging van de KNZV in Zutphen concerten verzorgd ter opluistering van hun jubileum. Dit jaar staan er weer diverse optredens op het programma en daar worden zeker nummers ten gehore gebracht die op hun 2e CD staan.

Volgens de organisatoren van de KSW een ochtend om volop te genieten van dat wat er vroeger op zee werd gezongen. De koffie staat klaar en de entree is gratis. Het concert start om 11.30 uur in de Batteur aan de Van der Muelenweg 2a in Nijverdal.

Foto: shantykoor Die Regghe Sangers

zomer van Nijverdal 2006 11-04-06

Geplaatst 15 dec. 2011 14:12 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:12 bijgewerkt door Arie Aitink ]

NIJVERDAL - Van 7 tot en met 16 juli staat Nijverdal in het teken van feest. De SEN, Stichting Evenementen Nijverdal, organiseert in nauwe samenwerking met het shantykoor '"Die Regghe Sangers"' het grootse zomerse evenement: 'Zomer van Nijverdal 2006' .

Tien dagen lang zullen er, van 's ochtends tot 's avonds, uiteenlopende activiteiten plaatsvinden voor zowel jong als oud. Een grote tent op het Henry Dunantplein, middenin het centrum van Nijverdal, fungeert die dagen als feesttent en dus als 'place to be'.
"De voorbereidingen voor 'Zomer van Nijverdal 2006' zijn in volle gang", aldus Piet van Aartsen, voorzitter van de SEN. "Het gaat een grandioze tiendaagse worden, dat kan niet anders." Een tijd geleden ontstond bij de leden van de SEN het idee om een groots evenement in het centrum van Nijverdal te organiseren. "Plaatsen rondom ons, zoals Hellendoorn en Haarle, zijn fanatiek en goed in het organiseren van zomerse evenementen. In Nijverdal gebeurt op dit gebied weinig. Wij, als leden van de SEN, vinden dat daar verandering in moet komen. Daarom staat Nijverdal van 7 tot en met 16 juli, ruim voordat de zomervakantie begint, in het teken van feest. We zullen laten zien dat ook Nijverdallers feest kunnen vieren", lacht Van Aartsen.
Het programma van 'Zomer van Nijverdal 2006' begint al duidelijke vormen aan te nemen. "Het moet een feest voor iedereen worden, voor jong en oud. Daarom hebben we voor uiteenlopende activiteiten gekozen." Zo vindt er een promconcert plaats, een Pasar Malam, een optreden van het shantykoor '"Die Regghe Sangers"' en een gezamenlijke kerk- dienst met ds. Boomsma en zoon Arie. Maar dát is niet alles. Speciaal voor kinderen van de basisschool is er een heuse hondenshow. Thijs Baving treedt op met zijn band 'Sad Bizniz' en de tiendaagse wordt afgesloten met een Idols wedstrijd. Ellen, de nummer drie van ldols zal hierbij aanwezig zijn.

Leden van "Die Regghe Sangers" werken samen met de SEN en anderen aan een grote feestweek voor Nijverdal.

Winkelend Olst geniet van zeemansliederen

Geplaatst 15 dec. 2011 14:11 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:11 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Door SIP LUBBERS

18 APRIL 2006 OLST Een van de meest favoriete liedjes in Olst is, hoe kan het ook anders, Het lied van de IJssel, waarin gezongen wordt over Greetje uit het veerhuis. Dit lied staat op het repertoire van elk shanty of piratenkoor. Logisch dus, dat dit lied zaterdag regelmatig uit volle borst werd meegezongen op het shanty- en piratenfestival in de winkelstraten van Olst.

Jong en oud vermaakten zich zaterdagmiddag in het centrum van Olst.

Het festival was een initiatief van een twintigtal winkeliers die lid zijn van de sectie detail van de OFO (Ondernemers Federatie Olst). Mede door het mooie lenteweer trokken de koren redelijk wat belangstelling. Om de sfeer nog meer te verhogen, liepen paashazen rond om paaseitjes uit te delen en waren de staten gezellig versierd. 

Er deden drie grote koren aan het festival mee, variërend van zo’n dertig tot vijftig zangers en muzikanten: De shantykoren Compagnons Vaarders uit Oosterwolde en "Die Regghe Sangers" uit Nijverdal en het piratenkoor ‎t Zwarte Gat uit Zuidwolde. Terwijl twee koren optraden op een grote wagen, liep het derde koor door het dorp om op verschillende locaties hun liederen van de zee en de scheepvaart te laten horen. Het publiek genoot.

Leo Kleinjan neemt afscheid

Geplaatst 15 dec. 2011 14:10 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:11 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op vrijdag 28 april nam onze dirigent Leo Kleinjan afscheid van zijn werkgever. Na jaren trouwe dienst kwam er een einde aan zijn loopbaan bij Nijverdal ten Cate, locatie de Oalde Bleek.
's Middags om een uur of vijf hebben we met bijna voltallige koor een klein optreden voor hem verzorgd bij zijn afscheidsreceptie. Hij kon het toch niet laten om na twee nummers er voor te gaan staan en ons weer te voorzien van zijn aanwijzingen. Al met al wederom zoals altijd bij ons een geslaagde vrijdagmiddag

   

Leo en Ria, vanaf deze kant nogmaals van harte en gebruik jullie vrije tijd goed.

Johan Aitink 50 jaar

Geplaatst 15 dec. 2011 14:09 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:09 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op zondag 7 mei werd Johan Aitink 50 jaar, wij waren verzocht door zijn vrouw en kinderen om hier enkele liederen voor te komen zingen. Meestal komen wij dan later op de middag, maar er zat wat meer in het vat, dus waren we verzocht om vroeger te komen. Wij hebben een 5 tal nummer voor hem gezongen.

en zijn even overgestapt op een versnapering

 

Door de, door zijn kinderen aangeboden, acts van een buikdanseres en later met python waren er echte angstige kreten te horen deze middag!!
Johan vanaf deze zijde nogmaals van harte.

Terugblik zomerfeest

Geplaatst 15 dec. 2011 14:08 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:08 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Terugblik zomerfeest twentsvolksblad 25-07-06

NIJVERDAL ~ De leden van de SEN (Stichting Evenementen Nijverdal)' en het bestuur van shantykoor "Die Regghe Sangers" zijn teleurgesteld door de in hoofdzaak. negatieve berichtgeving over het zomerfeest in de pers. SEN-voorzitter Piet van Aartsen meldt dan ook met enige trots dat penningmeester Gemt Stokvis tevreden is en dat hij spreekt over een licht positief saldo. Een pluim geeft Van Aartsen ook aan Johan Nijveld van het shantykoor: "Je kunt rustig zeggen dat hij het feest naar Nijverdal gebracht heeft. Zonder hem en de vele vrijwilligers van het koor was het niet gelukt. Zij

hebben ontzettend veel werk verzet." Secretaresse lies Roeterdink voegt daar nog aan toe: "Het is echt niet zo dat beveiliging niet op onze begroting stond. Onze penningmeester heeft wel degelijk verstand van zaken." Over veel onderdelen van het tiendaagse feest is de SEN zonder meer tevreden. Veel is voor herhaling vatbaar. "Alleen beginnen we de volgende keer eerder en zullen we dan iets van een dag of vier plannen", geeft Van Aartsen aan. Hij benadrukt dat de tiendaagse tot stand gekomen is omdat twee grote evenementen, het promconcert op vrijdag 7 en het shantyfestival op zaterdag 21 juli in de tent al gepland stonden. "Het was niet mogelijk dit nog te verzetten. We hebben toen met vereende krachten geprobeerd om de tussenliggende tijd in te vullen. Zaterdag 8 juli bijvoorbeeld had Hart voor Nijverdal al een activiteit gepland. Dat hebben we ingepast. Goed, het was niet altijd even druk. "
Piet van Aartsen voorzitter SEN in een terugblik op Zomer van Nijverdal 2006: "Er waren tegelijk ook andere activiteiten zoals t het Klepperbloasfestival en 'de sterkste man van Nederland' in Hellendoom," Roeterdink en Van Aartsen sommen op waar ze een goed gevoel over hebben: het prom{ concert, de uitslaapdienst, ( de voorronde van Zomer Idols, de twee dagen' voor ouderen, het darten, de middag voor de jeugd samen met Handelsbelangen en braderie samen met de middenstanders, de Moluksedag 'minder druk, toch geslaagd'. "Het shantyfestival i was 's middags en 's avonds druk bezocht. Dennis van Dam was ook een klapper. ' Alleen de KWW liefdesshow paste niet zo goed in dit programma. We hebben ervan geleerd dat we eerst zelf moeten kijken voordat we een programmaonderdeel opnemen. Maar de zondag met Thea Kroese en de Zomer ldols finale waren echt gelaagd. En dankzij stagiaire lnge Stokvis

hebben we een prima draaiboek voor de volgende keer. We zijn moe, maar voldaan. We bedanken iedereen en de Zomer van Nijverdal 2007 komt eraan."
17-07-2006

‘Zomer van Nijverdal’ evenement met potentie

De organisatie wist het vrijdagmiddag al zeker, de ‘Zomer van Nijverdal’ was een groot succes geworden. Een beetje voorbarig, met nog twee dagen te gaan. Bovendien: écht zomeren, wilde het afgelopen week nog niet in Nijverdal. Maar misschien is het ook te veel gevraagd om van ‘de zomer’ een soort dorpsfeest te willen maken.

Het shantykoor "Die Regghe Sangers" en de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) staken dit jaar hun nek uit om voor het eerst sinds drie jaar weer een soort dorpsfeest in Nijverdal te organiseren. Twee jaar geleden was er al een soort vingeroefening van het shantykoor, toen rond de aankomst van de Wielerronde van Nederland de ‘Woelige Regghedagen’ werden georganiseerd. En die dagen waren weer min of meer het vervolg op ‘Bruisend Nijverdal’, dat in 2003 ophield te bestaan toen er geen subsidie kwam voor een evenementencoördinator.
De Woelige Regghedagen waren een succes, maar met shantykoren, egerländermuziek en countrymuziek gericht op een nogal specifiek deel van het publiek. Het gevarieerde programma van de Zomer van Nijverdal was in die zin al een enorme vooruitgang: concerten van de plaatselijke muziekverenigingen, Thomas Berge, straattheater, een praiseconcert, een Idols-wedstrijd, darten, een ouderendag, rommelmarkt, Pasar Malam, hondenshow, een optreden van local hero Dennis van Dam, een Kiek’n wat wödt-liefdesshow en - natuurlijk - een concert van "Die Regghe Sangers".
En toch, ondanks al deze ‘voor elk wat wils’ activiteiten, wilde toch niet écht spetteren de afgelopen tien dagen. Zaterdagavond bijvoorbeeld, waren de omstandigheden ideaal voor een prachtige slotavond van de Zomer van Nijverdal: veel mensen op straat, gratis toegang in de tent op het Dunantplein en de plaatselijke coryfee Dennis van Dam op dreef. En toch was de tent niet vol. En helaas ging de kww-liefdesshow ook nog eens de mist in omdat het geluid nog niet de helft van de tent bereikte.
En zo waren er wel meer mindere dagen tijdens de Zomer van Nijverdal. Wat overigens niet betekent dat het evenement mislukt zou zijn. Er waren ook zeer geslaagde onderdelen en ‘de zomer’ heeft wel degelijk de potentie een meerdaags dorpsfeest te worden. Maar geen dorpsfeest in de traditionele zin van het woord. Wat ook niet verwonderlijk is, want Nijverdal is nu eenmaal geen Hellendoorn, Haarle of Marle.
Om van ‘de zomer’ een echt succes te maken zal moet er wel wat gebeuren en daarvan zijn ze zich bij de SEN en "Die Regghe Sangers" kennelijk bewust. Niet voor niets vraagt men enthousiaste mensen met kennis, kunde en nog meer goede ideeën. En niet in de laatste plaats: een groter budget.

http://www.tctubantia.nl/regio/nijverdal/article506255.ece


Tien dagen ‘Zomer van Nijverdal 2006’

NIJVERDAL ‘Het hart van Nijverdal moet sneller gaan kloppen’ vinden de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) en shantykoor "Die Regghe Sangers". Daarom besloten zij samen een tiendaags festival op te zetten. De ‘Zomer van Nijverdal 2006’, wordt een hete.

Het shantykoor had op 15 juli een groots festival gepland, de SEN een week eerder een Promconcert. Die planning vonden beide partijen niet handig: zo moest twee keer een tent worden opgezet in het centrum van Nijverdal. Eén van de twee evenementen verplaatsen was echter geen optie: de dirigenten van beide koren konden niet op één van de andere data. Daarop besloten de organisaties van de nood een deugd te maken en de tent gewoon te laten staan voor een tiendaags festival: de Zomer van Nijverdal 2006.
Van 7 tot en met 16 juli is het elke dag feest in de tent op het Henri Dunantplein. Vrijdag 7 juli begint het feest om 20.00 uur met het promconcert van Advendo, de Hellendoornse Harmonie en Leon van der Meer. Vanaf 21.45 is er een optreden van Thomas Berge.
Zaterdag is er van 10.00 tot 23.00 uur Hart voor Nijverdal en straattheater. De dag wordt afgesloten met een Praiseconcert van de EO Wervelband.
Op 9 juli leiden ds. Boomsma en zijn zoon Arie van 12.00 tot 14.00 uur een uitslaapdienst. Deze wordt om 15.00 uur gevolgd door de voorronde van de Zomer Idols.
Maandag is een zingen dansdag voor senioren. ’s Avonds kan er gedart worden. De volgende dag is het Stichting Welzijn Ouderendag met onder meer ochtendgymnastiek, een fietstocht, workshops en een optreden van het koor Laetrare uit Haarle. In de avonduren wordt het darttoernooi voortgezet. 
Woensdag is de tent aan de kinderen met een rommelmarkt en een hondenshow. ’s Avonds geeft de band Sad Bizniz een optreden. Donderdagmiddag staat in het teken van de Molukse gemeenschap met een Pasar Malam (een soort braderie). ‘Goud van Oud’ laat vanaf 20.00 uur van zich horen.
Zaterdag is dan het Shantykoren Festival, inclusief een optreden van Dennis van Dam. De zondag wordt gevuld met een overdenking van Thea Kroese en frühshoppen. De Zomer van Nijverdal 2006 wordt afgesloten met de finale en prijsuitreiking van Zomer Idols met Ellen Eeftink.


Festival Zeist

Geplaatst 15 dec. 2011 14:07 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:07 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op 26 augustus hebben we deelgenomen aan een festival in Zeist, aan dit festival deden 12 koren mee, dit was een enorm succes, een ieder die er niet was heeft iets gemist.

Door Jeanine wordt in het gasten boek vermeld dat we op een tweede plaats geëindigd zijn, maar waar hij deze wijsheid vandaan haalt???

De middag werd gewonnen door "Viswijvenkoor Gouda" uit Gouda

Kijk voor een foto impressie in ons fotoalbum.

Harry Westendorp 50 jaar

Geplaatst 15 dec. 2011 14:06 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:06 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Zaterdag 11 november was het zover dat onze Harry Westendorp vierde dat hij 50 jaar is geworden. Ik was er helaas niet bij, maar via deze weg feliciteer ik hem toch. Als ik zo de foto's bekijk dan zeg ik het was wederom gezellig.

 

 

 
foto's Minie Kievit

"Die Regghe Sangers"OP KERSTMARKT……….

Geplaatst 15 dec. 2011 14:05 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:05 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Het Shantykoor "Die Regghe Sangers" o.l.v. Leo Kleinjan verlenen op donderdag 21 december hun medewerking aan de kerstmarkt in Nijverdal. Op het Keizerserf zijn de altijd zingende mannen aanwezig met Glühwein en dampende rookworst om de verenigingskas te spekken.

Het koor had een druk jaar met vele optredens op, zowel in de zaal als op diverse festivals. Hoogtepunt voor 2006 was natuurlijk het eigen festival in het centrum van Nijverdal . Voor 2007 zijn ook al weer de nodige optredens geboekt, maar de mannen beginnen het jaar met een Nieuwjaarsconcert op 13 januari in het Spoortheater. De aanvang is om 20.00 uur en de kaarten a 5 euro zijn te koop bij de VVV., Drukkerij Ponsteen en het Spoortheater in Nijverdal. Ook in Hellendoorn kan men terecht bij boekhandel Hofman aan de Dorpstraat. Natuurlijk zijn de kaarten ook te koop bij de leden.

Ook is er eind maart een 3 daagse concert reis georganiseerd naar Berlijn.
Voor de leden van het koor weer een geweldige uitdaging om zich internationaal te presenteren.
Al met al een goed begin in 2007 voor de zingende "ambassadeurs" van de gemeente Hellendoorn.

1-9 of 9