Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2006‎ > ‎

KSW koffieconcert met zeemansliederen

Geplaatst 15 dec. 2011 14:13 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:13 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - "Na een knallend openingsconcert in de Batteur gaan de activiteiten bij muziekvereniging KSW gewoon verder. Op zondag 19 februari wordt er weer een koffieconcert gehouden met medewerking van shantykoor Die Regghe Sangers uit Nijverdal.

Dit koor is inmiddels een begrip geworden in Nijverdal en Hellendoorn en geeft dan ook graag acte de precence tijdens het koffieconcert van de KSW. Om 11.30 uur gaat het concert van start in de Batteur. 
De mannen van Die Regghe Sangers zingen Nederlandse, Engelse en Duitse shanty’s en zeemansliederen. Het koor bestaat uit 32 kerels waar onder 6 muzikanten, en staat onder leiding van de meezingende 'kapitein' Leo Kleinjan.

In de afgelopen 7 jaar heeft het koor verschillende concerten gegeven door het land, maar ook zijn ze 2 jaar geleden 6 dagen naar Hongarije geweest. Deze tour was erg succesvol. Het koor heeft op uitnodiging van de KNZV in Zutphen concerten verzorgd ter opluistering van hun jubileum. Dit jaar staan er weer diverse optredens op het programma en daar worden zeker nummers ten gehore gebracht die op hun 2e CD staan.

Volgens de organisatoren van de KSW een ochtend om volop te genieten van dat wat er vroeger op zee werd gezongen. De koffie staat klaar en de entree is gratis. Het concert start om 11.30 uur in de Batteur aan de Van der Muelenweg 2a in Nijverdal.

Foto: shantykoor Die Regghe Sangers

Comments