Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2006‎ > ‎

Terugblik zomerfeest

Geplaatst 15 dec. 2011 14:08 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:08 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Terugblik zomerfeest twentsvolksblad 25-07-06

NIJVERDAL ~ De leden van de SEN (Stichting Evenementen Nijverdal)' en het bestuur van shantykoor "Die Regghe Sangers" zijn teleurgesteld door de in hoofdzaak. negatieve berichtgeving over het zomerfeest in de pers. SEN-voorzitter Piet van Aartsen meldt dan ook met enige trots dat penningmeester Gemt Stokvis tevreden is en dat hij spreekt over een licht positief saldo. Een pluim geeft Van Aartsen ook aan Johan Nijveld van het shantykoor: "Je kunt rustig zeggen dat hij het feest naar Nijverdal gebracht heeft. Zonder hem en de vele vrijwilligers van het koor was het niet gelukt. Zij

hebben ontzettend veel werk verzet." Secretaresse lies Roeterdink voegt daar nog aan toe: "Het is echt niet zo dat beveiliging niet op onze begroting stond. Onze penningmeester heeft wel degelijk verstand van zaken." Over veel onderdelen van het tiendaagse feest is de SEN zonder meer tevreden. Veel is voor herhaling vatbaar. "Alleen beginnen we de volgende keer eerder en zullen we dan iets van een dag of vier plannen", geeft Van Aartsen aan. Hij benadrukt dat de tiendaagse tot stand gekomen is omdat twee grote evenementen, het promconcert op vrijdag 7 en het shantyfestival op zaterdag 21 juli in de tent al gepland stonden. "Het was niet mogelijk dit nog te verzetten. We hebben toen met vereende krachten geprobeerd om de tussenliggende tijd in te vullen. Zaterdag 8 juli bijvoorbeeld had Hart voor Nijverdal al een activiteit gepland. Dat hebben we ingepast. Goed, het was niet altijd even druk. "
Piet van Aartsen voorzitter SEN in een terugblik op Zomer van Nijverdal 2006: "Er waren tegelijk ook andere activiteiten zoals t het Klepperbloasfestival en 'de sterkste man van Nederland' in Hellendoom," Roeterdink en Van Aartsen sommen op waar ze een goed gevoel over hebben: het prom{ concert, de uitslaapdienst, ( de voorronde van Zomer Idols, de twee dagen' voor ouderen, het darten, de middag voor de jeugd samen met Handelsbelangen en braderie samen met de middenstanders, de Moluksedag 'minder druk, toch geslaagd'. "Het shantyfestival i was 's middags en 's avonds druk bezocht. Dennis van Dam was ook een klapper. ' Alleen de KWW liefdesshow paste niet zo goed in dit programma. We hebben ervan geleerd dat we eerst zelf moeten kijken voordat we een programmaonderdeel opnemen. Maar de zondag met Thea Kroese en de Zomer ldols finale waren echt gelaagd. En dankzij stagiaire lnge Stokvis

hebben we een prima draaiboek voor de volgende keer. We zijn moe, maar voldaan. We bedanken iedereen en de Zomer van Nijverdal 2007 komt eraan."
17-07-2006

‘Zomer van Nijverdal’ evenement met potentie

De organisatie wist het vrijdagmiddag al zeker, de ‘Zomer van Nijverdal’ was een groot succes geworden. Een beetje voorbarig, met nog twee dagen te gaan. Bovendien: écht zomeren, wilde het afgelopen week nog niet in Nijverdal. Maar misschien is het ook te veel gevraagd om van ‘de zomer’ een soort dorpsfeest te willen maken.

Het shantykoor "Die Regghe Sangers" en de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) staken dit jaar hun nek uit om voor het eerst sinds drie jaar weer een soort dorpsfeest in Nijverdal te organiseren. Twee jaar geleden was er al een soort vingeroefening van het shantykoor, toen rond de aankomst van de Wielerronde van Nederland de ‘Woelige Regghedagen’ werden georganiseerd. En die dagen waren weer min of meer het vervolg op ‘Bruisend Nijverdal’, dat in 2003 ophield te bestaan toen er geen subsidie kwam voor een evenementencoördinator.
De Woelige Regghedagen waren een succes, maar met shantykoren, egerländermuziek en countrymuziek gericht op een nogal specifiek deel van het publiek. Het gevarieerde programma van de Zomer van Nijverdal was in die zin al een enorme vooruitgang: concerten van de plaatselijke muziekverenigingen, Thomas Berge, straattheater, een praiseconcert, een Idols-wedstrijd, darten, een ouderendag, rommelmarkt, Pasar Malam, hondenshow, een optreden van local hero Dennis van Dam, een Kiek’n wat wödt-liefdesshow en - natuurlijk - een concert van "Die Regghe Sangers".
En toch, ondanks al deze ‘voor elk wat wils’ activiteiten, wilde toch niet écht spetteren de afgelopen tien dagen. Zaterdagavond bijvoorbeeld, waren de omstandigheden ideaal voor een prachtige slotavond van de Zomer van Nijverdal: veel mensen op straat, gratis toegang in de tent op het Dunantplein en de plaatselijke coryfee Dennis van Dam op dreef. En toch was de tent niet vol. En helaas ging de kww-liefdesshow ook nog eens de mist in omdat het geluid nog niet de helft van de tent bereikte.
En zo waren er wel meer mindere dagen tijdens de Zomer van Nijverdal. Wat overigens niet betekent dat het evenement mislukt zou zijn. Er waren ook zeer geslaagde onderdelen en ‘de zomer’ heeft wel degelijk de potentie een meerdaags dorpsfeest te worden. Maar geen dorpsfeest in de traditionele zin van het woord. Wat ook niet verwonderlijk is, want Nijverdal is nu eenmaal geen Hellendoorn, Haarle of Marle.
Om van ‘de zomer’ een echt succes te maken zal moet er wel wat gebeuren en daarvan zijn ze zich bij de SEN en "Die Regghe Sangers" kennelijk bewust. Niet voor niets vraagt men enthousiaste mensen met kennis, kunde en nog meer goede ideeën. En niet in de laatste plaats: een groter budget.

http://www.tctubantia.nl/regio/nijverdal/article506255.ece


Tien dagen ‘Zomer van Nijverdal 2006’

NIJVERDAL ‘Het hart van Nijverdal moet sneller gaan kloppen’ vinden de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN) en shantykoor "Die Regghe Sangers". Daarom besloten zij samen een tiendaags festival op te zetten. De ‘Zomer van Nijverdal 2006’, wordt een hete.

Het shantykoor had op 15 juli een groots festival gepland, de SEN een week eerder een Promconcert. Die planning vonden beide partijen niet handig: zo moest twee keer een tent worden opgezet in het centrum van Nijverdal. Eén van de twee evenementen verplaatsen was echter geen optie: de dirigenten van beide koren konden niet op één van de andere data. Daarop besloten de organisaties van de nood een deugd te maken en de tent gewoon te laten staan voor een tiendaags festival: de Zomer van Nijverdal 2006.
Van 7 tot en met 16 juli is het elke dag feest in de tent op het Henri Dunantplein. Vrijdag 7 juli begint het feest om 20.00 uur met het promconcert van Advendo, de Hellendoornse Harmonie en Leon van der Meer. Vanaf 21.45 is er een optreden van Thomas Berge.
Zaterdag is er van 10.00 tot 23.00 uur Hart voor Nijverdal en straattheater. De dag wordt afgesloten met een Praiseconcert van de EO Wervelband.
Op 9 juli leiden ds. Boomsma en zijn zoon Arie van 12.00 tot 14.00 uur een uitslaapdienst. Deze wordt om 15.00 uur gevolgd door de voorronde van de Zomer Idols.
Maandag is een zingen dansdag voor senioren. ’s Avonds kan er gedart worden. De volgende dag is het Stichting Welzijn Ouderendag met onder meer ochtendgymnastiek, een fietstocht, workshops en een optreden van het koor Laetrare uit Haarle. In de avonduren wordt het darttoernooi voortgezet. 
Woensdag is de tent aan de kinderen met een rommelmarkt en een hondenshow. ’s Avonds geeft de band Sad Bizniz een optreden. Donderdagmiddag staat in het teken van de Molukse gemeenschap met een Pasar Malam (een soort braderie). ‘Goud van Oud’ laat vanaf 20.00 uur van zich horen.
Zaterdag is dan het Shantykoren Festival, inclusief een optreden van Dennis van Dam. De zondag wordt gevuld met een overdenking van Thea Kroese en frühshoppen. De Zomer van Nijverdal 2006 wordt afgesloten met de finale en prijsuitreiking van Zomer Idols met Ellen Eeftink.


Comments