Archief‎ > ‎oud‎ > ‎2006‎ > ‎

Winkelend Olst geniet van zeemansliederen

Geplaatst 15 dec. 2011 14:11 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:11 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Door SIP LUBBERS

18 APRIL 2006 OLST Een van de meest favoriete liedjes in Olst is, hoe kan het ook anders, Het lied van de IJssel, waarin gezongen wordt over Greetje uit het veerhuis. Dit lied staat op het repertoire van elk shanty of piratenkoor. Logisch dus, dat dit lied zaterdag regelmatig uit volle borst werd meegezongen op het shanty- en piratenfestival in de winkelstraten van Olst.

Jong en oud vermaakten zich zaterdagmiddag in het centrum van Olst.

Het festival was een initiatief van een twintigtal winkeliers die lid zijn van de sectie detail van de OFO (Ondernemers Federatie Olst). Mede door het mooie lenteweer trokken de koren redelijk wat belangstelling. Om de sfeer nog meer te verhogen, liepen paashazen rond om paaseitjes uit te delen en waren de staten gezellig versierd. 

Er deden drie grote koren aan het festival mee, variërend van zo’n dertig tot vijftig zangers en muzikanten: De shantykoren Compagnons Vaarders uit Oosterwolde en "Die Regghe Sangers" uit Nijverdal en het piratenkoor ‎t Zwarte Gat uit Zuidwolde. Terwijl twee koren optraden op een grote wagen, liep het derde koor door het dorp om op verschillende locaties hun liederen van de zee en de scheepvaart te laten horen. Het publiek genoot.

Comments