Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2007

Johan Nijveld 60 jaar

Geplaatst 15 dec. 2011 14:29 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:29 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Zondag 25 mei 2007 was het feest bij onze accordeonist Johan Nijveld, hij werd die dag 60 jaar, en als er ergens hapjes en drankjes klaarstaan, dan staan wij er ook. Dus wij hebben samen met Johan op zijn verjaardag enkele nummers gezongen voor zijn gasten.

Jan en Lineke Brinkman 25 jaar getrouwd

Geplaatst 15 dec. 2011 14:28 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:28 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op zaterdag 19 mei 2007 was het feest bij de familie Brinkman, Jan en Lineke waren de week ervoor 25 jaar getrouwd en vierden dit met familie en vrienden bij Dalzicht. Wij hebben hen zoals gewoonlijk "verrast" met enkele shanty's. Jan viel zelf in de herhaling met het The Wild Rover, toen wij binnen kwamen was de band hem net aan het spelen, maar hoe kunnen wij het laten om "zijn" nummer niet te zingen.

klik hier voor foto's

Ons tripje naar Berlijn.(30 maart tot 1 april 2007)

Geplaatst 15 dec. 2011 14:27 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:27 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Vrijdag vertrokken we met een beetje vertraging vanaf Nijverdal. We reden zo snel mogelijk oostwaarts richting ons reisdoel Berlijn. Echter de eerste tijd ging het niet zo hard, want we hadden behoorlijk wat mist. Ter hoogte van Hannover (Garbsen) werd een pauze ingelast. Om daarna door te rijden we naar het hotel. Na de kamerindeling hadden we gelegenheid om ons op te frissen waarna we vertrokken naar het centrum van Berlijn. Hier hebben we eerst een poos rond kunnen kijken om vervolgens een restaurant te bezoeken, waar we gebruik maakten van een uitstekend verzorgt 3-gangen keuzediner. Hierna hebben we een uitgebreide lichttour gehad die ons naar de mooiste plekken van Berlijn bracht. Om hierna naar het hotel terug te keren.

Zaterdag vertrokken we na een uitgebreid ontbijtbuffet voor een bezoek aan één van de meest bezochte gebouwen van Berlijn te weten, het indrukwekkende Reichstag-gebouw. Bij binnenkomst werden we uitgenodigd om er een klein optreden te verzorgen, en dat hebben we natuurlijk van harte en accapella gedaan. 
Welk koor kan ons nazeggen dat ze in het REICHSTAG BERLIN hebben opgetreden?
Vanuit de wereldberoemde glazen koepel hadden we een schitterend uitzicht over de stad. In het levendige centrum van voormalig West Berlijn hebben we hierna nog wat rondgelopen en enkele terrasjes bezocht. (dit viel voor de een behoorlijk duurder uit dan voor de ander.)

Hierna werden we naar Potsdam gebracht om daar een concert te verzorgen. Wij hebben hier een prachtig openlucht concert gegeven waar Bertus zijn kwaliteiten als geluidsman goed kon botvieren. Het bier dat we hierna kregen was verrukkelijk, zal wel komen door de door ons opgedane dorst. Maar zoals op de foto’s te zien is was het er bovendien erg gezellig. Hierna werden we weer naar het hotel gebracht om daar de maattijd te genieten. Waarna we de avond verder vrij hadden.

Na het ontbijtbuffet verlieten we Berlijn en brachten een bezoek aan Potsdam. Door vroegere koninklijke steun is de stad nu één van de belangrijkste cultuur- en kunststeden van Duitsland. Na aankomst in Potsdam volgde er een korte stadstour waarbij u onder andere het voor Nederlandse bouwmeesters gebouwde wijkje "Holländisches Viertel" en de voor de leden van een Russisch soldaten koor gebouwde Russische Kolonie "Alexandrowka" hebben gezien. De touringcar bracht ons uiteindelijk naar het prachtige Schloss Sanssouci. Het door Friedrich 11 ontworpen paleis is één van de mooiste Duitse rococo gebouwen. In park Sanssouci kregen we gelegenheid de tuinen, parken en vele gebouwen bewonderen. Om 12.30 uur verlieten we Potsdam en aanvaarden de terugreis. Maar niet voor we de portemonnee van Harry opgehaald hadden. Volgens mij zijn er ook nog enkele slipjes opgehaald, maar dat is mij niet helemaal duidelijk geworden. Met enkele tussenstops bereikten we rond 20.30 Nijverdal, waar we een overheerlijk buffet hebben genoten.

Zoals u op de foto’s kunt zien hebben wij veel plezier gehad, en veel van Berlijn gezien.

klik hier voor foto's

shantykoor zet zaal op z'n kop

Geplaatst 15 dec. 2011 14:26 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:26 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Nijverdal - Het nieuwjaarsconcert van Die Regghe Sangers, afgelopen zaterdag avond in het Spoortheater is meer dan geslaagd te noemen. Een compleet uitverkochte zaal genoot met volle teugen van een swingend optreden en zong waar mogelijk uit volle borst mee met de zeebonken. De shantyzangers hebben beslist de wind in de zeilen en gaan volle koers vooruit. (foto: Jenne Brinks)

Vol theater voorRegghe Sangers

Geplaatst 15 dec. 2011 14:25 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:25 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - De zangers en muzikanten van Die Regghe Sangers kunnen hun borst natmaken. De 322 kaarten voor het nieuwjaarsconcert, zaterdagavond, van 'Die Regghe Sangers' in Nijverdal zijn namelijk allemaal uitverkocht.

Voor het nieuwjaarsconcert heeft het koor een aantal nieuwe liederen ingestudeerd. Henk Beuker, zanger en secretaris van het koor: 'Het concert omvat een aantal nieuwe liederen. Zo zal het nieuwe repertoire bestaan uit een piratenlied en een droevig zeemanslied. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de gebruikelijke meezingers.' Ook nieuw is het lied 'Sailing Home' van de Volendammer Piet Veerman. Een gebruikelijke shanty om mee te zingen is bijvoorbeeld 'Als de klok van Arnemuiden.' In de jaren tussen 1820 en 1930 ontstonden de shantyliederen op zee. Shanty's werden toen gezongen door werklui op de grote zeilschepen. Ruwweg kunnen de shanties in twee groepen ingedeeld worden: liederen voor bij de werktuigen en om de zeilen te hijsen. Opmerkelijk genoeg was het verboden om een shantylied aan wal te zingen. Bij het concert, onder leiding van dirigent Leo Kleinjan, zullen vrijwel alle 35 leden van Die Regghe Sangers present zijn. Het optreden van het shantykoor begint morgenavond in het Spoortheater aan de Parallelweg in Nijverdal om 20.00 uur.

Ik wist dat wij populair waren, maar zo erg dat de kaarten voor 250% van de verkoopwaarde weg gaan?

Internationaal Shanty en Seasong Festival in Nijverdal

Geplaatst 15 dec. 2011 14:23 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:23 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Het Shantykoor ” Die Regghe Sangers” uit Nijverdal / Hellendoorn organiseren voor de zesde keer een Shanty en Seasong Festival in het centrum van Nijverdal met een deelname van 13 koren uit binnen en buitenland.

In het centrum van worden zes podiums geplaatst waarop de koren zullen optreden;

Één van de zes bevindt zich in het Atrium of bij mooi weer in de binnentuin van het Huis van Cultuur en Bestuur waar ook de koren en hun aanhang (ongeveer 650 personen ) rond de klok van 12.00 uur worden ontvangen door de Burgemeester van de Gemeente Hellendoorn de heer Ir JJ van Overbeeke.

Tijdens het Festival zal op de Grotestraat die vanaf Café Budde tot aan het Politieburo wordt afgesloten een Grote Braderie plaats vinden georganiseerd door de Plaatselijke Handelsbelangen.

De vijf resterende podia worden geplaatst bij Café Budde , Eetcafé Harlekijn, Super de Boer/ Sirtaki, hoek Grotestaat/Keizerserf en één in de buurt van de Hema.

Er komen zeker enkele kinderatrakties, en een Autoshow van Auto Aaltink

en de inmiddels veel gevraagde zanger Leon van de Meer beter bekend als de Nederlandse John Denver.

De rest is bij het ter perse gaan van dit artikel nog in onderhandelingsfase.

De Deelnemende koren zijn;

- de Roergangers Stadskanaal
- Staande Tuig IJmuiden
- De Lheesangers Enter
- De Kolkzangers Zwartsluis
- Vor Anker Papenburg ( Duitsland )
- Bollenhart Noordwijkerhout
- Los Dorp Delfzijl
- Storm en Averij Steenwijk
- Bergzangers Lemele
- Aan lager wal Hardegarijp
- Shantykoor Gronau ( Duitsland )
- Shantykoor ”Die Regghe Sangers” Nijverdal
- Voorwaarts voorwaarts Hoogezand.

S’avonds om 20.00 uur is er een Gratis Concert door ” Die Regghe Sangers ” in het Theater ZINiN.
Met in de pauze en na afloop een optreden van Dennis van Dam.
De Podia worden verzorgd door de groep Kalefater , waaronder een compleet café, een grote boot ,een haventje en een z.g. kade opbouw. Over de andere twee decors wordt nog nagedacht.

Het festival begint om 12.30 uur en eindigt om ongeveer 18.00 uur.
De Braderie Start om 11.00 uur en stopt ook om 18.00 uur.

Opnieuw wisten Die Regghe Sangers uit Nijverdal dit jaar een puik Shanty festival neer te zetten.

Geplaatst 15 dec. 2011 14:22 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:22 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Nijverdal -

Af en toe een klein drupje regen deerde schijnbaar niemand. Grote drommen toeschouwers verzamelden zich rond de verschillende podia op de Grotestraat en het Keizerserf. De bont uitgedoste zangers van de verschillende koren maakten er een complete show van en regelmatig was ook het dreunen van een kanon of pistoolschoten te horen. Velen uit het publiek konden het niet laten de meest bekende zeemansliedjes luidkeels mee te zingen. Op de terrasjes was er dan ook geen stoeltje meer vrij.Dat het festival ook internationale bekendheid geniet bleek uit het feit dat het Duitse koor Vor Anker opnieuw de uitnodiging aangenomen had en weer naar Twente afgereisd was. Tegen 17:30 uur verstomden de accordeons en werd het feest gisteravond voortgezet in het ZININ theater.

Piraten en zeemansliederen veroveren Nijverdal

Geplaatst 15 dec. 2011 14:21 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:21 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - Vanmiddag hadden piraten en andere zeelieden voor even de macht overgenomen in het centrum van Nijverdal, tijdens het Internationaal Shanty en Seasongfestival. Het was alweer de zesde keer dat ‘Die Regghe Sangers’ dit festival organiseerden. Niet minder dan 13 koren uit binnen en buitenland waren naar Nijverdal gekomen om op te treden. De optredens vonden plaats op zes podia die op verschillende plaatsen in het centrum waren opgebouwd. De uitvalsbasis was het Huis voor Cultuur en Bestuur, waar een van de podia in de binnentuin stond opgesteld.

Verspreid langs de Grotestraat en op de hoek van het Keizerserf nabij de Hema, waren de zeemansliederen te horen. De Nederlandse, Duitse en Belgische koren trokken van het ene naar het andere podium om daar op te treden, tot groot genoegen van het talrijke publiek. Behalve de muziek die je overal tegemoet klonk, was er ook een grote braderie. De Grotestraat was voor de gelegenheid afgesloten voor het verkeer. Er was van alles te koop en uiteraard was de inwendige mens daarbij niet vergeten. Op een van de vele terrasjes kon de dorst gelest worden, terwijl ondertussen genoten werd van een optreden. Sommige koren waren fraai uitgedost en zo kon het gebeuren dat een hele stoet woeste piraten door het Nijverdalse centrum trok, op weg naar het volgende podium. Ondanks de dreigende buien bleef het vrijwel droog. Het festival werd besloten met een optreden van het organiserende Shantykoor ‘Die Regghe Sangers’ in het ZININ theater

De organisatie van het shanty- en seasongfestival neemt Die Regghe Sangers voor eigen rekening

Geplaatst 15 dec. 2011 14:20 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:20 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Shanty-liederen zijn afkomstig uit de vroegere zeilvaart. Tijdens het werk werd gezongen. In eerste instantie om de verveling van het zware, eentonige werk te verdrijven. Bijkomend voordeel was dat men op de maat van de muziek alle beschikbare manschappen gelijktijdig aan de touwen of de pomp kreeg. Een goed verstaander kan aan de maat van de muziek horen voor welke werkzaamheden een shanty-lied werd gebruikt. Over de afkomst van het woord shanty bestaan vele theorieën, waarschijnlijk is het een afgeleide van het Franse chanter (zingen). Het Nijverdalse shantykoor Die Regghe Sangers is opgericht in januari 1999. Het koor bestaat uit 30 zangers, 6 muzikanten, 1 dirigent en 1 geluidsman. Shanty-muziek is zo populair in Nijverdal dat de vereniging een ledenstop heeft ingevoerd. De organisatie van het shanty- en seasongfestival neemt Die Regghe Sangers voor eigen rekening. Ook zaterdag waren ze de hele dag druk. Pas 's avonds gaven zij hun show, in het ZININ theater.

Zes podiums waar het ware zeemansleven van afspat

Geplaatst 15 dec. 2011 14:20 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:20 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - Een schipperscafé, een boot en een havenkade: de aankleding van het shanty- en seasongfestival in Nijverdal was zaterdag weer tot in de puntjes verzorgd. Met dank aan Kalefater kon Die Regghe Sangers ook dit jaar weer beschikken over zes podiums waar het zeemansleven van afspatte.

Met tien man sterk stonden ze zaterdagmorgen in alle vroegte klaar om met hulp van de organisatie in krap drieënhalf uur de boel op te zetten, 's avonds werd alles met een grote glimlach ook weer keurig afgebroken en opgeslagen. Want afspraak is afspraak, zegt Jan Sterk. "Het is en blijft van ons."
Het begon een paar geleden in Nijverdal voorzichtig met het huis van sinterklaas. Inmiddels levert Kalefater - een verzameling vrijwilligers die het leuk vinden decors te bouwen - podiums en decors in de wijde regio. "Het loopt als een trein."
De opzet is simpel. Vele clubs hebben decors nodig. Kalefater wil ze wel leveren. "Wij maken en schilderen alles zelf. De clubs betalen alleen de materiaalkosten en kunnen het gebruiken", aldus Sterk. "Maar wij krijgen het daarna in eigendom." Langzaam maar zeker bouwt Kalefater zo aan een enorm scala aan decor(stukken) die in wisselende samenstelling en met een beetje creativiteit ongekende mogelijkheden bieden. Al zijn er wel grenzen. "Want we zijn maar vrijwilligers, dus doen we hooguit vijf grote klussen per jaar."
Bij het shantyfestival kunnen ze evenwel elk jaar op Kalefater rekenen. En elk jaar komen ze wel met iets nieuws. De trots van dit jaar is een heuse muziekkoepel, die Kalefater onlangs heeft aangekocht. "Daar blijkt een enorme vraag naar te zijn. En weet je wat zo mooi is?", grijnst Sterk. "Dat de gemeente Hellendoorn er deze week ook over heeft gesproken. Vandaag hebben ze kunnen zien hoe mooi het kan worden."

1-10 of 15