Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2008

10 jaar ” Die Regghe Sangers ”

Shantykoor ”Die Regghe Sangers” Populair in binnen en buitenland.

Het Shantykoor ”Die Regghe Sangers” uit Nijverdal /Hellendoorn onder leiding van dirigent Dhr Leo Kleinjan heeft zich door middel van concerten en optredens tijdens diverse festivals, de eigen festivals ( in 2009 24 koren ) en de derde Cd (de eerste twee zijn uitverkocht) behoorlijk op de kaart gezet. Dit vertaald zich in het grote aantal aanvragen voor optredens in binnen en buitenland .

Zo zijn er uitnodigingen voor festivals in Gronau en Nordhorn , 2 concerten 19 december 2009 voor totaal 1600 fans in Ibbenbüren, voor 4 Concerten in de zuidduitse steden Regen en Zwiesel rond hemelvaartsdag. Ook de Hongaarse Stad Pecsvarad heeft een uitnodiging gestuurd. En dan zijn er natuurlijk nog de concerten in de buurt bij verzorgingshuizen en diverse andere optredens bij feesten en evenementen zoals Vlaggetjesdag.

In het ZinIn theater worden 9 en 10 januari nieuwjaarsconcerten gegeven waarvoor nog een aantal kaarten te koop zijn bij;

De leden van het koor
Boekhandel Hofman in Hellendoorn ( Primera )
Per Email. kaarten @dieregghesangers.nl
V.V.V. Nijverdal.
Prijs € 7.50 per stuk

Tevens zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het Regge Coast Shanty en Seasong Festival datum 20 juni 2009 al in een ver gevorderd stadium.

Het word één van de grootste Shanty Festivals van Nederland. Er hebben zich inmiddels 32 koren gemeld die graag mee willen doen

Wij houden u op de hoogte.


10 Jaar ”Die Regghe Sangers”

NIJVERDAL - Het shantykoor ”Die Regghe Sangers” viert in 2009 haar 10-jarig bestaan. Om die reden zal het koor veel optreden en meerdere festiviteiten organiseren. Om te beginnen worden er vrijdag 9 en zaterdag 10 januari 2009 twee nieuwjaarsconcerten gegeven in het ZINiN theater in Nijverdal. Tevens zal op zaterdag 20 juni in het centrum van Nijverdal het Regge Coast Shanty en Seasong Festival gehouden worden. Dit festival is uitgegroeid tot één van de grootste Shanty en Seasong Festivals in Nederland en hieraan zullen 24 koren deelnemen.

Omdat er nu al veel aanvragen voor de toegangskaarten voor de nieuwjaarsconcerten zijn en omdat vorig jaar erg veel bezoekers teleurgesteld moesten worden, worden er dit seizoen twee concerten gegeven. Na afloop van beide concerten kunt u onder het genot van een drankje zelf een klein uurtje meezingen.

De toegangskaarten voor de beide concerten zijn vanaf vandaag te bestellen bij:
-alle leden van het koor
-boekhandel Hofman in Hellendoorn
-V.V.V. kantoor in Nijverdal
Ook zijn kaarten te bestellen via e-mail: kaarten@dieregghesangers.nl. De kaarten kosten € 7.50 per stuk.

Twee keer Regghesangers

NIJVERDAL - Shantykoor Die Regghe Sangers gaat een drukke tijd tegemoet. Het koor bestaat in 2009 tien jaar en geeft om die reden meerdere feestelijke optredens.

Het begint met twee nieuwjaarsconcerten. Die worden gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 januari in het theater ZINiN te Nijverdal. De kaarten voor het concert zijn al verkrijgbaar. Behalve bij de leden van het koor kunnen muziekliefhebbers daarvoor terecht bij boekhandel Hofman in Hellendoorn, de VVV in Nijverdal of bestellen per e-mail:
kaarten@dieregghesangers.nl

Geslaagd Vierkorenconcert in Rijssen

Het vierkorenconcert voor deze avond was een initiatief van de Kulturele Raad Rijssen en het Vocaal ensemble De Twente Zangers.

Opzet was onder meer het elkaar ontmoeten. Het was dan ook een gemiste kans dat de deelnemende koren niet beneden in de zaal plaatsnamen om dat dan ook te doen. Dan had men zo samen met het geringe aantal bezoekers naar elkaar toegezongen in een volle zaal. Het had zeker de ambiance vergroot. Opkomen vanuit de zaal had wat levendigheid veroorzaakt, want nu keken we minutenlang naar een leeg podium met zware gordijnen in een dieppaarse rouwkleur. Die immense hoeveelheid gordijnen moeten zeker negatief effect hebben op de akoestiek en het muzikale contactzoeken op het podium van de koorleden. De deelnemende koren verschilden nogal in klankprofiel, samenstelling en muzikaal doel. Echter iedereen zingt graag, dat was te merken. En daar ging het bij dit concert ook om.

Het Holtens Gemengd Koor onder leiding van dirigent Henk Linker opende met een aantal liederen uit de barok en renaissance. Dit koor heeft een heldere en lichte koorklank. Blijft over het algemeen zuiver en heeft een heldere sopranengroep. Dans nos bois van Lully werd een aangenaam muzikaal verpozen in het bos. Delen uit het magnificat van Vivaldi werden zorgvuldig en met voldoende dynamiek uitgevoerd. Zeker de unisono-gedeelten liepen perfect gelijk op. Shantykoor Die Regghe Sangers bouwde een muzikaal feestje. Er werd gezongen over winden en wolken, vrouwen en de veilige haven. Zingen uit het hoofd met een verfrissende presentatie en een perfecte uitspraak.

Eenstemmig en meerstemmig, het klopte allemaal. Dirigent Kleinjan stond daar als een kapitein voor zijn bemanning. Het Holtens Mannenkoor, bij dit concert ook onder leiding van Henk Linker, liet enkele fraai uitgevoerde liederen horen. Het Argentijnse santo kreeg een sfeervolle intro van de hoge stemmen. Door de warme koorklank kregen Elk uur, elk ogenblik van Mulder en Ritter's Abschied een juiste ingetogen vertolking. De mannen hadden wel hun handen vol aan het weerspannige wuf van Strategier. Tenslotte lieten de De Twente Zangers onder leiding van Louis ten Vregelaar overduidelijk horen waarom zij regelmatig winnaars zijn op festivals. Zij brachten een fenomenale tribute to Billy Joel. Dit optreden was een masterclass voor de koorzang.

logo - home

Duim omhoog voor Regge Coast feestDuim omhoog voor Regge Coast feest

NIJVERDAL - Toeristen uit Groningen en Friesland spraken zondag op het terras bij De Harlekijn hun waardering uit voor de muziek van het Regge Coast Shanty Festival. Het was druk op het terras, al om 10.45 uur kwamen de eerste bezoekers terwijl de groep Windwytch pas om 11.30 zou beginnen. "Ze zijn toen maar om 11.00 begonnen", zegt pr-man van het koor Johan Nijveld. Ook tijdens het middagoptreden was het terras van De Harlekijn vol. Die Regghe Sangers en met name Henk Beuker en Johan Nijveld, de festivalorganisatie, zijn zeer tevreden over de afgelopen dagen. "Zeker zaterdag. We kregen toen steeds een opgestoken duim van bekenden. Klasse, vonden bezoekers. Echt iedereen had het geweldig naar de zin. Ook de deelnemende koren waren enthousiast. Voor volgende keer zijn er nu al aanmeldingen van elf extra koren. Dat worden er dan 29. Waar moeten we die laten? Hellendoorn er meer bij betrekken is een optie." Het shantykoor hoopt dat de horeca bij de volgende editie zelf voor muziek in de cafés zorgt. "Want alles organiseren was een hele klus." Ruiterlijk geeft de organisatie toe dat het nooit gelukt was zonder de hulp van het hele koor en vooral van de dames, de partners van de koorleden. Speciaal Gerda Westendorp en Ria Lankamp worden genoemd. Maar eigenlijk iedereen. "Voor achthonderd mensen een lunchpakket klaar maken is beslist geen peulenschil." Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk de achterban voor Die Regghe Sangers is. De dames hebben hun eigen club met eigen uitjes; ze komen eens per maand bij elkaar. Die Regghe Sangers moeten het afgelopen festival nog evalueren, maar denken al aan volgend jaar. Als er niets bijzonders gebeurt dan komt de tweede editie van het Regge Coast Shanty Festival, prima naam, op 20 juni 2009. "En dan is er gelukkig geen voetballen", weet de organisatie.

Genieten van oude schippersliederen

maandag 23 juni 2008 | 03:04

NIJVERDAL - De mensen rond het podium van café De Harlekijn deinen mee op de maat.

Ze vermaken zich duidelijk opperbest als de Meppeler Muiters over 'dat kleine café aan de haven' zingen. In roodwit gestreepte kiel en getooid met visserspet zit de 'schwung' er lekker in op dit plekje in het centrum van Nijverdal. Deze zaterdag betekent het hoogtepunt van het vierdaagse Regge Coast Shantyfestival. Ook op de markt zijn podia opgesteld waar koren hun tranentrekkers ten gehore brengen. De Kolksluuszangers uit Zwartsluis maken zich op voor hun optreden. Nog even een slok water om de keel te smeren en daar gaat-ie. Jenny Mooiweer en Corry Wagenvoort komen uit Zwartsluis en hebben zich comfortabel tussen de toehoorders genesteld. Corry is al op leeftijd en wat slecht ter been. De veel jongere Jenny duwt haar met een rolstoel door het festival. "Ze hebben het hier perfect georganiseerd. Het is ook voor de ouderen allemaal goed te belopen. Je hoeft niets te missen." De 26-koppige Kolksluuszangers zet het eerste nummer in.

De organiserendeRegghe Sangers mogen zich verheugen in louter enthousiaste reacties. Dit Shantyfestival is weer een stap op weg naar een veel omvangrijker evenement van internationale allure. Willem Hoogendoorn van het koor Bravour uit Woerden: "Weet je wat het fijnste publiek is? De bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Echt waar. Dat is het meest dankbare publiek dat je je kunt voorstellen." Zijn koorgenoot Gerrit de Lange: "M'n zoon snapt niet dat ik met 35 man op een podium liederen uit de vroegere zeilvaart sta te zingen. Maar ik wil gewoon zingen, ook al luister ik zelf het liefste naar hardrock!"

Shantyfestival verhaalt over storm en averij

NIJVERDAL - Het centrum van Nijverdal vormde vandaag het decor voor tientallen optredens van diverse shantykoren uit Nederland en Duitsland. Stoere zeemansliederen klonken over de Grotestraat en het Keizerserf en de mannen en vrouwen zongen over storm, averij en liefdesverdriet op de grote zeeën.

Het zingen in een shantykoor was vroeger een echten mannenzaak, tegenwoordig zijn ook de vrouwen ruimschoots van de partij. De Lady Pirates trokken dan ook veel publiek, net als de mannelijke collega's. Maar man of vrouw, er werd uit volle borst gezongen en er werd veel plezier beleefd aan het Regge Coast Shantyfestival van Die Regghe Sangers uit Nijverdal.


In de schaduw van het EK voetbal

vrijdag 20 juni 2008 | 03:25 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 20 juni 2008 | 11:05

HELLENDOORN - Voor de leden van shantykoor Die Regghe Sangers was het donderdagavond even slikken. Ze zijn het gewend om voor volle zalen te spelen. Maar bij de officiële opening van het Regge Coast Shanty Festival - met optredens van Die Regghe Sangers en de groep Drijfhout - bleef de zaal in hotel De Kroon angstvallig leeg.

Natuurlijk, het festival moet zich als meerdaagse nog bewijzen. Maar het EK voetbal bleek ook (te) zware concurrentie. "Gelukkig zijn wij er wel" , zei burgemeester Van Overbeeke. "Wij weten wat de mensen missen." foto Michiel van de Velde

Regge Coast Shantyfestival

woensdag 18 juni 2008 | 03:15 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 18 juni 2008 | 11:39

Het Regge Coast Shantyfestival is dit jaar uitgesmeerd over vier dagen. In totaal doen er naast Die Regghe Sangers achttien koren mee, waarvan vijf uit de regio.

Programma

Donderdag, 20.00, De Kroon: Die Regghe Sangers en Drijfhout

Vrijdag, 20.00, Toi Toi: Ken Stephens en Fiona Murfitt

Zaterdag, 12.00, centrum: shantyfestival met 18 koren; 15.00 uur, Budde: The Stokes/Sean Cannon; 20.30 uur, Dalzicht: Ken Stephens en Fiona Murfitt.

Zondag, 11.30, Harlekijn: Ken Stephens en Fiona Murfitt en duo Nanne/Ankie.

De groeistuipen van het Regge Coast Shantyfestival

woensdag 18 juni 2008 | 03:28 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 18 juni 2008 | 11:41

Hun ambities hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken. Ook nu niet. " Over twee jaar willen we het grootste shanty- en seasongfestival van Europa zijn", zegt pr-man Johan Nijveld van Die Regghe Sangers. Secretaris Henk Beuker knikt instemmend. Met z'n tweeën trekken ze nu al jaren de kar bij de organisatie van het evenement in Nijverdal, dat inmiddels is omgedoopt tot Regge Coast Shantyfestival.

Een vierdaags evenement, met achttien koren. En dan tellen ze zichzelf niet eens mee. Maar het moet nog groter, nog mooier. "Doorgroeien naar 24 koren, dat zou mooi zijn."

Maar dat is van later zorg. Op dit moment telt het nu. Een festival dat voor het eerst is uitgesmeerd over vier dagen. En daar hebben Beuker, Nijveld en al die anderen de handen meer dan vol aan. De groep Drijfhout bijt morgenavond even na 20.00 uur in hotel De Kroon het spits af. Die Regghe Sangers zijn daar dan ook van de partij. Vrijdag, zaterdag en zondag zullen Ken Stephens en Fiona Murfitt te horen zijn in diverse horeca-gelegenheden in Nijverdal. The Stokes - zeg maar de Dublinners van het vasteland - treden zaterdagmiddag op, bij eetcafé Budde. Als het goed is, is dan ook Sean Cannon te horen, van de echte Dublinners. Maar als je Henk Beuker op de man af vraagt of hij met deze namen tevreden is, dan schudt hij bedachtzaam zijn hoofd. "We hadden graag meer klinkende namen gehad, méér horeca ook. Laten we hopen dat het dit jaar zo succesvol is, dat er volgend jaar meer inspringen."

Laat er geen misverstand over bestaan. Met The Stokes zijn ze tevreden. Meer dan tevreden, zelfs. "Onder de liefhebbers is dat een grote naam." En Beuker en Nijveld vinden het de hoogste tijd dat ook Nederland daar kennis mee maakt. Samen met Ken Stephens en Fiona Murfitt moeten zij de loper uitleggen voor een succesvol meerdaags festival. Het echte festival op zaterdag 'staat', de winst is te boeken op de andere dagen, met spetterende optredens in de horeca. "Zo proberen we steeds meer voet aan de grond te krijgen."

Ze kijken ook vooruit. Nu nog wordt het shantyfestival vooral geassocieerd met Nijverdal. "Volgend jaar willen we ook Hellendoorn er nadrukkelijk bij betrekken", zegt Beuker. Dit jaar gebeurt dat voorzichtig, met een openingsavond in hotel De Kroon. Beuker: "Volgend jaar willen we ook graag naar park De Geuren." Nijveld springt er direct op in. "Dan is het ook makkelijker om door te groeien naar een evenement met 24 koren. Want uiteindelijk is dat toch waar we met zijn allen zo graag naar toe willen."

Hellendoornse dag van de trekharmonica

maandag 02 juni 2008 | 02:57

HELLENDOORN - In museumboerderij Erve Hofman in Hellendoorn wordt zaterdag 7 juni weer de Hellendoornse dag van de trekharmonica gehouden.

Het evenement is van 11.00-16.00 uur en bevat ook een optreden van Shantykoor Die Regghe Sangers uit Nijverdal. Volgens woordvoerder Frits van Buren is de trekharmonica weer helemaal terug is. "Veel mensen hebben het wel gehad met al die elektrische instrumenten en keren weer terug bij dit simpele maar prachtige instrument", aldus Van Buren.

De harmonicadag en het optreden van Die Regghe Sangers zijn gratis.

Volop zeemansliederen op Laga-terrein Gronau

vrijdag 16 mei 2008 | 03:17


GRONAU - Shantykoren van heinde en ver laten zondag 1 juni vanaf 11.00 uur van zich horen op het Laga-terrein in het centrum van Gronau.

Ze komen die dag op bezoek bij het Gronauer Shanty-Chor, dat met de muzikale ontmoeting waarbij het allemaal draait om het zeemanslied het tienjarig bestaan viert.

Gastkoren zijn de Blaue Jungs uit Clarholz, shantykoor SSG Stormvogel uit Steinfurt, shantykoor Wasserstadt uit Nordhorn, Der Hansestadt uit Wesel en DeRegghe Sangers uit Nijverdal. De feestelijkheden beginnen vanaf 10.45 uur al met muziek van blaaskapel De Toggenburgers uit Oldenzaal.

Als motto voor het feestjaar kozen de jubilerende zangers 'Wir sind Kameraden auf See'.

Regge Coast Shanty Festival.

Shanty koor ” Die Regghe Sangers ” organiseert van 19 juni tot en met 22 juni een groot Internationaal Shanty en Seasong Festival in het centrum van Nijverdal en Hellendoorn waar 18 koren (ongeveer 640 zangers) en 4 internationaal bekende muziekgroepen aan deelnemen.

  • Donderdagavond 19 juni a.s. om 20.00 uur zal het gehele gebeuren officieel worden geopend in zalencentrum de Kroon in Hellendoorn door burgemeester Ir. JJ van Overbeeke. Waarna een kort optreden van ” Die Regghe Sangers ” de groep ” Drijfhout ”de avond zal verzorgen.

  • Vrijdagavond 20 juni treden de bekende Engelse Shanty zangers Ken Stephens en Fiona Murfitt vanaf 20.00 uur op in het Grandcafé Toi Toi aan de Willem Alexanderstraat in Nijverdal.

Zaterdag 21 juni dan het grote Shanty en Seasong Festival.
Er worden 6 podia in het centrum gebouwd, die o.a. zullen bestaan uit grote boten, havens, sluizen e.d. die vervaardigd en geplaatst worden door de werkgroep Kalefater en een 20 tal vrijwilligers.
Tussen 12.00 en 17.00 uur treden op deze podia bij tourbeurt de koren op; ieder optreden duurt ongeveer 20 minuten, waarna een ander koor deze plaats overneemt. Met andere woorden op ieder podium verschijnt en zingt steeds een ander shanty / zeemanskoor.
Het festival wordt 17.15 uur afgesloten met een samenzang van alle koren op de kruising van het Keizerserf en de Willem Alexanderstraat, Direkt na het koren festival op zaterdag 21 juni zullen The Stokes (de opvolgers van The Dubliners) een optreden verzorgen voor de deelnemende koren in het atrium van het Huis van Cultuur en Bestuur; om ongeveer 21.30 uur zullen The Stokes optreden in Café / Restaurant Budde aan de Grotestraat. Belangrijk hierbij is te vermelden dat we in overleg zijn over de komst met Jean Cannon van the Dubiners, die vaak samen met The Stokes optreedt. Zaterdag zullen Ken Stephens en Fiona Murfitt optreden verzorgen bij
Hotel/Restaurant ”Dalzicht”.

Zondag 22 juni a.s. zal het geheel worden afgesloten bij EetCafé de Harlekijn aan de Grotestraat met optredens van Ken Stephens en Fiona Murfitt en Nanne en Ankie. Hiermee wordt rond het middags uur gestart en zal tot ongeveer 17.00 uur doorgaan. Waarna door de voorzitter van ” Die Regghe Sangers” dhr. Jan van de Maat het festival word afgesloten.

De deelnemende koren aan het festival van 21 juni zijn te vinden onder nieuws/regghecoastshantyfestival

De vruchten van anderhalf jaar werk

NIJVERDAL - De plaatsen voor het podium zijn allemaal vergeven, maar dat weerhoudt ouders, grootouders en andere belangstellenden er niet van op andere plekken toch wat van de optredens in het Hervormd Centrum op te vangen. Aan de koffietafels in het linkerdeel van de grote zaal, of tussen de tafels en het podium in. Een trotse mama zwaait naar haar kind, dat als onderdeel van kinderkoor de Paduaatjes uit volle borst zingt over 'uit je doppen kijken' en daarbij ook nog een dansje doet.

Niet alleen ouders en grootouders zijn trots, ook de organisatie is dik tevreden over het korenfestival. Henk Hietland: "Drie jaar geleden waren er zo'n tweeduizend mensen, maar dit is echt boven alle verwachting.

Deels ligt het aan de activiteiten van de organisatie zelf: deze keer is er veel publiciteit gegeven aan het festival. "Op dit moment staan koorleden van ons op de markt flyers uit te delen. We hopen dat de mensen even binnen komen lopen", zegt Hietland.

Het begon allemaal in 2005, met het jubileum van het Nijverdals Mannenkoor. Het korenfestival is deze keer georganiseerd op verzoek van de deelnemende koren. Anderhalf jaar heeft de organisatie erin gestoken, maar over het resultaat kunnen ze tevreden zijn. Hietland: "Het loopt gewoon." Hij hoopt dan ook het festival over een jaar of twee, drie weer te kunnen houden.

De vier gezusters M. Nijland, W. Nekkers, H. Vokkert en J. Stappenbeld zijn er dan in elk geval weer bij. Mevrouw J. Stappenbeld komt er speciaal voor uit Ootmarsum. Hoewel ze allemaal een verschillende smaak hebben, hebben de zussen het prima naar hun zin. "Wij blijven nog wel even", zeggen ze.

Ook Jan op den Dries, dirigent van het Ouderenkoor, komt graag terug om te zingen in het Hervormd Centrum. "Een paar jaar geleden zijn we hier ook met veel plezier geweest", vertelt hij. Plezier en gezelligheid staan voorop bij het het Ouderenkoor, maar dat wil niet zeggen dat er zomaar wat gezongen wordt. Zo stonden vandaag Schubert en Mendelssohn op het programma.

De grote knaller is de afsluiting om tien uur vanavond: tweehonderd man op het podium en de hele zaal zingt mee.

Shantykoor heeft ziekenboeg.logo - home16-04-08

Nijverdal - Dirigent Leo Kleinjan van Die Regghe Sangers zit met de handen in het haar. Volgende week is er zelfs geen repetitie want een groot aantal stoere mannen zit momenteel in de ziekenboeg. De stemmen kraken en na enkele noten komt er geen geluid meer uit de anders zo goed gesmeerde kelen. Het shantykoor moet op zaterdag 26 april in topvorm zijn. bij het optreden samen met Knijn in het ZiNiN theater. Daarom is er even een adem/zangpauze ingelast.

Naam bekend: Rob bedenkt ReggeCoast ShantyFestivallogo - home16-04-08

NIJVERDAL – Het Shanty festival in Nijverdal heeft vanaf vandaag een officiële naam: het ReggeCoastShantyFestival. De organisatie van het shantyfestival riep iedereen op om een passende Naam bekend: Rob bedenkt ReggeCoastnaam te bedenken voor het shanty festival in Nijverdal. Dit festival begint al een traditie te worden en shanty's zijn erg in de mode. "Er kwamen zeventien namen binnen, waaronder heel originele, maar we hebben deze gekozen", meldt de pr-man van Die Regghe Sangers. Ambitieus vervolgt hij: "ReggeCoastShantyFestival moet net zo'n begrip worden als NorthSeaJazzFesitval." Rob Telgenkamp, eigenaar van Budde eten en drinken en Ev’Hands, Dauwpop, hielp de organisatie op weg door de passende naam: ReggeCoastShantyFestival te bedenken. De kaartjes voor het komende concert en de cd heeft hij al, dus die blijven ongebruikt. Het ReggeCoastShantyFestival wordt gehouden van 19 juni tot en met 22 juni op verschillende locaties in Nijverdal en Hellendoorn. De opening is donderdag bij De Kroon in Hellendoorn. Vrijdag is ToiToi het zenuwcentrum van de zeeliederenshow. Op 21 juni wordt het grote shantykorenfestival gehouden in het centrum van Nijverdal. En ook zondag 22 juni, treden er koren op in het centrum. Fans van shantykoren kunnen alvast hun hart ophalen in het Zinin theater op 26 april. Daar treedt Knijn op samen met Die Regghe Sangers. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit concert.

zaterdag 01 maart 2008


Meedenken over naam Shanty-festival

NIJVERDAL - Die Regghe Sangers slaan met hun shanty-festival een nieuwe weg in. Voortaan is het niet langer een tweedaags - maar een vierdaags festival.

En omdat ze iets nieuws beginnen, willen ze ook graag een 'nieuwe' naam. Want Internationaal Shanty- en Seasongfestival, dat is en blijft toch wel een hele mond vol.

Vandaar dat Die Regghe Sangers belangstellenden oproepen om mee te denken. Ideeën kunnen worden gemaild naar Johan Nijveld: jn@dieregghesangers.nl. De winnaar zal worden beloond met de nieuwste cd en twee kaarten voor het concert van Die Regghe Sangers in 2009.

Voor het festival, dat dit jaar gehouden wordt van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni, slaat het koor de handen ineen met de Nijverdalse horeca. In verschillende gelegenheden zullen optredens worden verzorgd. Nu al zijn zeventien koren aangemeld, uit Nederland, Engeland, Ierland en Duitsland

26-01-08


Zaterdag 26 januari hadden wij feest van Gerda Westendorp. Ze is 50 geworden. Nou dat heeft ze geweten ook!!! Onze vrouwen zongen een liedje. Allemaal verkleed als Sara, en boden haar allemaal takjes aan. Dit heeft te maken met de creatieve dingen die we met haar beleven. Zo kon ze zelf eens een keertje een bloemstuk maken met uiteraard de enveloppen eraan. (ook heel belangrijk)
Onze mannen lieten ook van zich horen. Met in het midden onze Sara. Wat er nog meer gebeurde die avond !!!.Nou je bleef je ogen uitkijken
(OF DICHTDOEN)...


14-01-08

Regghesangers prestenteren nieuwe CD

NIJVERDAL - Tijdens een uitverkocht nieuwjaarsconcert hebben de leden van het shantykoor DeRegghe Sangers hun nieuwe CD overhandigd aan burgemeester Ir. J.J. van Overbeeke en wethouder W. Roskam - Kroeze. Ook was er nieuwe kleding voor de zangers, gesponsord door Dimmendaal.

Het concert krijgt nog een vervolg, de zangers zijn bezig met een nieuwe datum te prikken voor dit concert.

Oude kleding...

en de nieuwe

14-01-08

'Wij zingen echt, anderen schreeuwen'

NIJVERDAL - Nieuwe kledij en derde cd voor shantykoor Die Regghe Sangers.


Foto: Frank Uijlenbroek

Het gaat momenteel allemaal van een leien dakje bij shantykoor Die Regghe Sangers. Het Nijverdalse gezelschap kan zonder problemen twee keer het ZINiN-theater vol krijgen voor een nieuwjaarsconcert, de belangstelling om lid te worden is dermate groot dat al jaren een ledenstop geldt en het koor heeft na de succesvolle Shanty-korendag in 2007 de ambitie om het grootste (vierdaagse) Shantyfestival van Nederland en wellicht zelfs heel Europa te gaan organiseren.

Zaterdagavond werd na de pauze van het nieuwjaarsconcert de nieuwe cd 'Naar Zee' officieel gepresenteerd door het eerste exemplaar aan Hellendoorns burgemeester Hans van Overbeeke te overhandigen, die deze derde cd van Die Regghe Sangers later die avond in de auto draaide toen hij van de gala-avond van carnavalsvereniging De Sükkelwottels in Haarle naar huis reed. De nummers na de pauze werden bovendien uitgevoerd in de nieuwe 'koorkleding', donkerblauwe broek, beige T-shirt met het bootjeslogo van Die Regghe Sangers en een effen bordeauxrood overhemd. "De oude kleding was na bijna acht jaar gewoon oud en versleten, afgewassen zeg maar", aldus pr-man Johan Nijveld, die aangeeft dat met de aanschaf van de nieuwe kleding zo'n 5.000 euro is gemoeid.

Nijveld en dirigent Leo Kleinjan benadrukken dat de derde cd kwalitatief gezien veruit de beste is. De zeventien nummers van 'Naar Zee' werden opgenomen in het Hervormd Centrum en het geheel werd geproduceerd door Jan Ebeltjes. "De nieuwe cd met zeemansliederen bevat een combinatie van meezingers en luisternummers. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels. Bijzonder is het lied over de tsunami", zegt Kleinjan om te vervolgen dat een shantykoor normaliter eens in de vijf jaar een cd maakt. Dat de teller bij Die Regghe Sangers nu al op drie staat, bewijst volgens hem dat dit koor op haar terrein echt tot de top van Nederland behoort. "Ik zeg altijd dat wij moeten blijven zingen. Veel andere piratenkoren schreeuwen en dan klinken wij toch echt heel anders", benadrukt de dirigent.

Van de nieuwe cd zijn duizend exemplaren gedrukt, die voor 10 euro verkrijgbaar zijn bij de leden van het koor.

10-01-08

Publiek loopt warm voor shantymuziek

NIJVERDAL - Het nieuwe jaar begint goed voor shantykoor Die Regghe Sangers. Het nieuwjaarsconcert van komende zaterdag in het ZINiN Theater in Nijverdal was in een mum van tijd uitverkocht.

De belangstelling voor de nieuwe cd is heel behoorlijk, terwijl zaterdag pas de officiële presentatie is. Ook voor het optreden in april, met de theatergroep Knijn, zijn nog maar beperkt kaarten beschikbaar.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat het jaarlijkse shantyfestival nog groter wil worden. Als het aan Die Regghe Sangers ligt wordt het dit jaar zelfs een vierdaags festival, waarbij op donderdagavond al wordt begonnen met optredens in verschillende horeca-gelegenheden, op zondagmiddag moet worden afgesloten met een matinee.

Johan Nijveld zou het toejuichen. Het opent namelijk nieuwe perspectieven. "Voor één dag komen mensen vaak niet over, als je het over meerdere dagen uitsmeert hebben bijvoorbeeld ook de campings er wat aan. Maar", zegt Nijveld, "het wordt sowieso groter dan ooit." Voor de zaterdag zijn namelijk al zeventien koren aangemeld, vier meer dan vorig jaar.

Maar het shantykorenfestival is eind juni pas. Het nieuwjaarsconcert van zaterdag en de cd-presentatie, dát is wat nu telt. Over belangstelling hebben ze bij Die Regghe Sangers niet te klagen. "Het concert was binnen twee weken uitverkocht. Omdat dat zo snel ging hebben we besloten een extra concert te geven. We weten alleen nog niet wanneer." Ook de cd-verkoop loopt goed. "We hebben er duizend laten persen, daarvan zijn er al meer dan 150 verkocht. En de presentatie is zaterdag pas."

08-01-2008

Het Nieuwjaarsconcert van Die Regghe Sangers op 12 Januari in het ZINiN Theater is volledig uitverkocht.
Omdat er nog een honderdtal aanvragen meer dan dat er kaarten zijn word er een extra concert gegeven.

De Datum word zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Comments