Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2010

Bericht zonder titel

Geplaatst 28 nov. 2011 12:45 door D. R. S.   [ 28 nov. 2011 12:45 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Nieuwjaarsconcert Shantykoor Die Regghe Sangers

NIJVERDAL - Op vrijdag 14 januari 2011 geeft het Shantykoor Die Regghe Sangers traditiegetrouw haar nieuwjaarsconcert in het Hervormd Centrum te Nijverdal.
Het koor dat onder leiding staat van dirigent Leo Kleinjan brengt voor u een programma met veel nieuwe shantynummers zoals Pay me my money down, Icy Acres, Down by the dockyard wall en Whitby Harbour . Voor het publiek ook nummers om mee te zingen. De zaal wordt weer in stijl aangekleed, inclusief lichteffecten.

Aanvang : 20.00 uur
Entreekaarten incl koffie in de pauze à € 7.50
Vanaf 28 december zijn de kaarten verkrijgbaar bij:
- VVV kantoor in Nijverdal,
- de koorleden en aan de zaal.
Zaal open 19.30 uur.

Na afloop kunt u onder het genot van een drankje nog even met het Combo meezingen.

klik hier voor kaarten


Koffieconcert KSW met Shantykoor Die Regghe Sanger

NIJVERDAL - Zondag 21 november is er weer een KSW-koffieconcert, waar dit keer het Shantykoor Die Regghesangers uit Nijverdal aan mee zal werken.
Die Regghesangers bestaat binnenkort al weer 12½ jaar en heeft inmiddels een niet meer weg te denken plaats verworven in de culturele sector van Nijverdal. De Nijverdalse shantyzangers treden veel op op Shantyfestivals in binnen en buitenland, waar ze inmiddels hun sporen verdiend hebben en staan jaarlijks garant voor de organisatie van het bekende shantyfestival in Nijverdal. Het koor bestaat uit 35 mannen en wordt begeleid door een eigen muzikaal combo, een garantie voor een prima samenwerking.
Die Regghesangers zorgt voor een prettige afwisseling door het shantyrepertoir te larderen met ook andere bekende meezingers. Een shanty is een speciaal lied waarin de shantyman (voorzanger, vroeger aan boord van de schepen) voorzingt en de rest van de bemanning invalt. Het zijn meestal Engelstalige liederen die vaak over drank, mooie vrouwen en eenzaamheid gaan. Vroeger zat men maanden lang op zee en hunkerde men toch wel ens naar het vaste land, familie en gezin. De weemoed die zo’n stemming oproept hoor je dan ook terug in de Shanty’s die gezongen worden.
Shantykoor Die Regghesangers heeft voor het koffieconcert een aantrekkelijk programma samengesteld van overwegend Engelstalige shanty’s en enkele Duitse zeemansliederen, die garant staan voor een gezellig luisterconcert. Een koffieconcert om u op te verheugen dus op zondag 21 november in de aula van scholengemeenschap Reggesteyn, locatie Willem de Clerqstraat. De entree is nog altijd gratis en het begint om 11.30 uur.


Zang met een snik en vrolijke accordeons

NIJVERDAL - Het drukke centrum van Nijverdal wordt deze zaterdag overspoeld met nostalgie, tijdens het jaarlijkse shantyfestival.

Vanaf verschillende podia klonken vooral liederen over het zeemansleven. Twaalf shantykoren zingen uit bolle borst. Zang met een snik, begeleid door vrolijke accordeons. Zeemansliederen over ratten aan boord en het gemis van een geliefde. Voor de tiende maal gaat het Shanytfestival van start op vier podia in het centrum van Nijverdal. Op het podium bij schoenenzaak Dolcis zingen de Bargzangers over die zeeman die zijn liefje voor lange tijd moet verlaten. Tientallen Nijverdallers slaan hen gade. Vooral oudere mensen zitten prinsheerlijk in het herfstzonnetje te genieten. Zachtjes zingt een enkeling van hen mee. Meegekomen kleinkinderen vermaken zich met koprollen. Voor het podium bij de Hema is het helemaal druk. Die Regghe Sangers geven een vrolijk optreden, waarbij de armen zwaaien. Ook hier zijn het de oudere mensen die meestampen of meedeinen op de Shantyliedjes. "Oh my god!",roept een tienermeisje tegen haar vriendinnen uit als ze de muziek hoort. Haar toon verraadt dat ze zichzelf afvraagt wat dit in hemelsnaam voor muziek is. Verderop voor het Huis van Cultuur en Bestuur treden de Oostvaarders op. "Ik vind het wel gezellig zo," glimlacht een man tegen zijn kameraad. Die knikt instemmend. Terwijl er weer zachtjes wordt meegezongen met een Shantyhit, lopen de meeste (jonge) Nijverdallers door. Niet echt hun muziek. Maar het shantyfestival maakt het ontegenzeggelijk gezellig het centrum van Nijverdal.

foto Frank Uijlenbroek


Nijverdal 17 september 2010

Reggecoast Shanty en Seasong festival.

 • Het Regge Coast Shanty en Seasong Festival vindt plaats op 25 september 2010, omdat op de eerder geplande datum het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Africa plaats vindt. Het festival begint om 12.30 uur op de verschillende podia.
 • Er zullen 12 deelnemende koren deelnemen, waarbij ook ons eigen Shantykoor die Regghe Sangers;
 • De andere deelnemende koren zijn: de Scheepsjagers uit Muntendam; Voor de Mast uit Katwijk; Shantykoor Maritiem uit Winschoten; het Roer Om uit Barneveld; de Lee en Droste Singers uit Dalen; Windstilte uit Vleuten - de Meern; De Raddraaiers uit IJmuiden; Shantykoor Ede, de Oostvaarders uit Almelo en Kattuks Volk uit Katwijk.
 • De optredens vinden plaats op vier verschillende podia in centrum van Nijverdal en wel op

- het Keizerserf – Groen van Prinstererstraat – Willem Alexanderstraat

- nabij eetcafé de Harlekijn aan de Grotestraat

- tegenover Toi Toi op de Willem Alexanderstraat

- nabij de kruising Grotestraat – Keizerserf.

 • Na afloop van het festival vindt er een samenzang plaats op en nabij het podium op de kruising Keizerserf – Willem Alexanderstraat – Groen van Prinstererstraat
 • Hier zullen de deelnemers na afloop nog enige tijd verblijven om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over het festival.
 • Alle koren zullen tegen 11.00 uur worden ontvangen in het Hervormd Centrum aan de Constantijnstraat;
 • Door de medewerking van de Stichting Evenementen Nijverdal in het kader van 65 jaar bevrijding zullen bij de vier podia z.g. parachute tenten worden geplaatst, zodat het publiek ook bij slecht weer droog kan genieten van de optredens.
 • Het Regge Coast Shanty Festival vindt dit keer plaats in combinatie met de festiviteiten, die door de erg actieve groep “Op Nijverdal” zullen worden georganiseerd.


Op Nijverdal met bonus

NIJVERDAL - Een geweldig feest was het verleden jaar herfst, de eerste editie van ‘Op Nijverdal’. In het centrum van het dorp zag het ‘zwart’ van het volk. Zaterdag 25 september wordt opnieuw zo’n feestdag. En zeker nog groter opgezet, meldt de organisatie. Want ook het Regge Coast Shanty en Seasong Festival wordt dan gehouden. ‘‘Het is nog ver weg, maar noteer deze dag vast in uw agenda. Zaterdag 25 september van 12.00 tot 21.00 uur is Nijverdal ‘the place to be’. Voor jong en oud! Ook de winkels in het centrum van het dorp zijn tot 21.00 uur geopend’’, aldus de organisatie. De organisatie van ‘Op Nijverdal’ heeft de handen ineen geslagen met die van het Shantykorenfestival en de Stichting Evenementen Nijverdal(SEN) in het kader van 65 jaar bevrijding. Het Shantykorenfestival is jaarlijks een grote publiekstrekker met koren uit binnen- en buitenland. Normaal wordt dit festival in juni gehouden, maar dat was dit jaar geen optie. ‘‘Het WK voetbal gooide roet in het eten. En zo is de basis gelegd voor een grandioze, spetterende feestdag voor iedereen.’’ Op vier podia treden ’s middags de zangers van twaalf shantykoren op. Deze podia staan op de hoek Keizerserf/Willem Alexanderstraat, bij eetcafé De Harlekijn aan de Grotestraat, tegenover Grandcafé ToiToi aan de Willem Alexanderstraat en bij de kruising Grotestraat/Keizerserf. De SEN laat bij deze podia parachutetenten plaatsen, zodat bij slecht weer zangers en publiek beschut kunnen genieten. Een bonte stoet van ‘zeebonken’ trekt van het ene podium naar het andere. De koren worden om 11.00 uur ontvangen in het Hervormd Centrum. De optredens beginnen om 12.30. Shantykoren die acte-de-presence behalve de Nijverdalse Regghe Sangers geven zijn
: de Scheepsjagers uit Muntendam,
Voor de Mast uit Katwijk,
Shantykoor Maritiem uit Winschoten,
het Roer Om uit Barneveld,
de Lee en Droste Singers uit Dalen,
Windstilte uit Vleuten-De Meern,
de Raddraaiers uit IJmuiden,
Shantykoor Ede,
de Oostvaarders uit Almelo
en Kattuks Volk uit Katwijk.

Na afloop van het festival kan iedereen tot besluit naar hartenlust meezingen bij de samenzang van de koren op de hoek Keizerserf/Willem Alexanderstraat/ Groen van Prinstererstraat. De Meyboomstraat wordt omgetoverd tot een overdekt modecentrum. Een modeshow met de nieuwste mode voor herfst en winter van de Nijverdalse modezaken wordt daar op de catwalk door mannequins en dressmen getoond. De modeshow wordt drie keer gehouden.

De Nijverdalse Regghe Sangers zijn uiteraard ook present op de tweede editie van ‘Op Nijverdal’. ARCHIEFFOTO

Er wordt een wedstrijd gehouden in het centrum voor stoere mannen om uit te vinden wie zich de sterkste man van Nijverdal mag gaan noemen. Over plaats, tijd en inschrijving volgt later meer. Ook kunnen heren zich inschrijven voor een mannenmetamorfose.


Niet alleen shanty’s tijdens Op Nijverdal

Ondernemers zelf spelen in op het najaarsevenement Op Nijverdal. De Free Record Shop probeert opnieuw een bekende artiest naar Nijverdal te halen. Ook voor de jeugd ’s middag van alles georganiseerd. De Wilgenweard die al eerder van de partij was, komt weer met spectaculaire activiteiten. Naast de optredens van de shantykoren hebben onder meer Nog eentie, Tiedverdrief, the Draggers, Ratteltrap en Shine hun medewerking al toegezegd. Tekenaar Michel van Dijk is aanwezig met zijn schilderijen. Ook is het uitvoerend comité in onderhandeling met professionele ‘living statues’, de fraaie levende standbeelden. ’s Avonds heeft de organisatie een muzikale verrassing in petto die bestemd is voor een jonger publiek of mensen die zich jong voelen. Nog niet alle tijden en activiteiten staan vast, maar ruim van te voren wordt in het dorp een programmaboekje verspreid waarin alles duidelijk vermeld zal worden. Dit programmaboekje is op 25 september van 10.00 tot 16.00 uur ook bij de VVV af te halen.

29 april werden onze dirigent en onze secretaris Koninklijk onderscheiden
bij deze van harte gefeliciteerd.


De heer L.P.J. Kleinjan uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Decorandus (65) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

 • 1959-2006: vrijwilliger bij de Koninklijke Ten Cate NV te Almelo. Hij organiseerde op vrijwillige basis de volleybaltoernooien voor zijn werkgever;
 • 1964-1994: competitieleider van de wedstrijden bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), Regio Oost (voorheen district Twente). Hij organiseerde en leidde de Jeugdcompetitie op plaatselijk en provinciaal niveau;
 • 1965-1971: leider van de jeugdclubs van de Vrije Evangelische Gemeente te Nijverdal. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse vakantiekamp (ca. 60 kinderen);
 • 1965-1974: organisator van en vrijwilliger bij de Kindervakantieweek te Nijverdal;
 • 1970-1980: trainer en begeleider van het Politie Volleybal Team van het politiekorps Hellendoorn;
 • 1970-2003: vrijwilliger bij de Wijkvereniging Wilhelminawijk te Nijverdal. Hij was verantwoordelijk voor de organisatie van het Wijk-Volleybal en de Wijk-Zeskamp en hij is bestuurslid geweest;
 • 1971- heden: actief lid en solozanger bij het Nijverdals Mannenkoor. Daarnaast is hij actief in de muziekcommissie, draait hij bardiensten en is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de feestavonden;
 • 1974-1994: medeoprichter en actief lid van de volleybalvereniging VV Flash te Nijverdal. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de scheidsrechters binnen de vereniging; hij leidde ze op. Ook was hij lid van het hoofdbestuur, coachte hij teams, was hij lid van de technische commissie en was hij zaalwacht;
 • 1999- heden: vrijwilliger en dirigent bij het Shantykoor Die Regghe Sangers te Hellendoorn. Hij is betrokken bij de organisatie van vele activiteiten. Daarnaast schrijft hij liederen voor het koor.

De heer H.L. Beuker uit Hellendoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Decorandus (62) is vanaf 1981 tot op heden op de onderstaande terreinen actief:

Toneel, koorzang, autosport en overig:

 • 1981- heden: voorzitter van de Sinterklaaswerkgroep die de intocht van Sinterklaas in Nijverdal en gemeente Ibbenbüren (Duitsland) organiseert;
 • 1983- heden: toneelspeler, ontwerper en bouwer van het decor, kartrekker bij de organisatie van het openluchttoneelstuk met andere toneelverenigingen en sinds 1987 bestuurslid van de toneelgroep De Blenke in Hellendoorn;
 • 1985- heden: coördinator voor de vakantieopvang van Poolse kinderen en inzamelaar van hulpgoederen en geld voor de Aktie Polen en betrokken bij het transport naar Suwalki in Polen;
 • 1988- heden: medeorganisator, uitzetter van de route, planner/organisator van de accommodaties van de ASVH-Europarit, een rally met gemiddeld ruim 170 deelnemers;
 • 2004 tot heden: secretaris van het Shantykoor "Die Regghesanghers" uit Nijverdal.

1-1 of 1