Archief‎ > ‎oud‎ > ‎

2011

Nieuwjaarsconcert Shantykoor Die Regghe Sangers

Geplaatst 15 dec. 2011 14:03 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:03 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Nieuwjaarsconcert Shantykoor Die Regghe Sangers

NIJVERDAL - Op vrijdag 14 januari 2011 geeft het Shantykoor Die Regghe Sangers traditiegetrouw haar nieuwjaarsconcert in het Hervormd Centrum te Nijverdal. 
Het koor dat onder leiding staat van dirigent Leo Kleinjan brengt voor u een programma met veel nieuwe shantynummers zoals Pay me my money down, Icy Acres, Down by the dockyard wall en Whitby Harbour . Voor het publiek ook nummers om mee te zingen. De zaal wordt weer in stijl aangekleed, inclusief lichteffecten. 

Aanvang : 20.00 uur
Entreekaarten incl koffie in de pauze à € 7.50
Vanaf 28 december zijn de kaarten verkrijgbaar bij: 
- VVV kantoor in Nijverdal,
- de koorleden en aan de zaal.
Zaal open 19.30 uur.

Na afloop kunt u onder het genot van een drankje nog even met het Combo meezingen.

klik hier voor kaarten

Lullaby Festival Nijverdal

Geplaatst 15 dec. 2011 14:03 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:03 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Kijk hier voor de flyer en op het logo voor de website

Vrijwilligers in het zonnetje

Geplaatst 15 dec. 2011 14:01 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:01 bijgewerkt door Arie Aitink ]


NIJVERDAL - Een feestavond met livemuziek, hapjes en drankjes, verlotingen en ook nog diverse verrassingen om mee te nemen. Op deze manier zette Riekus Dekker (60) uit Hellendoorn 550 vrijwilligers van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente in het zonnetje.
Tijdens een feestavond werden vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Tijdens een feestavond werden
vrijwilligers in het zonnetje gezet.
‘Elke keer als ik bij mijn vader van 90 in verpleeghuis Krönnenzommer of schoonmoeder in woonzorgcentrum De Blenke kom zie ik hoeveel werk vrijwilligers doen. En als ik zelf met het Shanty-koor ‘Die Regghe Sangers’ in verpleeghuis Krönnenzommer zing, zie ik opnieuw die vrijwilligers met enorm veel liefde en geduld al dat werk verzetten. Met dit feest wilde ik iets terugdoen voor al die mensen die zich belangeloos inzetten voor ouderen. Een groot dank-je-wel. Want dat verdienen ze.’

Zijn initiatief kon rekenen op de steun van diverse bedrijven, waaronder van Serbo serres, waar Riekus werkt. Maar ook muziekgroepen zoals zijn eigen Shanty-koor ‘Die Regghe Sangers’, de Eschländer kapel en levensliederenkoor ‘met hart en smart’ steunden zijn initiatief belangeloos. ‘Ongelooflijk wat de reacties allemaal waren. De hapjes, de drankjes, de locatie, de goodie bags, de optredens, iedereen wilde het project steunen. Op het laatste moment moesten we helaas nog van locatie wijzigen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Met de hulp van velen. Super!’

Het feest was een groot succes en vond plaats in het Hervormd Centrum in Nijverdal. Ruim 400 vrijwilligers van de woonzorgcentra De Blenke, De Hoge Es, De Parallel, Hospice Noetsele, verpleeghuis Krönnenzommer, De Blenkeborgh, Het Laarmanhuis en Het Helmerink hebben genoten van deze bijzondere blijk van waardering.


Weemoedigheid tijdens Regge Coast Shanty Festival

Geplaatst 15 dec. 2011 14:00 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 14:00 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Zondag 22 mei 2011 | 17:32 | Laatst bijgewerkt op: zondag 22 mei 2011 | 17:34
Die Regghe Sangers tijdens het Regge Coast Shanty Festival. Foto: Bert Kamp

Die Regghe Sangers tijdens het Regge Coast Shanty Festival. Foto: Bert Kamp

“?ja, zo is het leven, het leven op zee!” schallen de, voornamelijk, mannelijke stemmen van Havenkoor De Woelwaters uit Maurik op het podium naast de HEMA. Typische weemoedige liedjes over het zware leven aan boord worden begeleid door de onvermijdelijk accordeon, tijdens de elfde editie van het Regge Coast Shanty Festival in Nijverdal.

Nijverdal mag zich elke zaterdag verheugen op veel winkelend publiek, maar deze middag is het extra druk in het centrum. Ook de oudere bevolking lijkt er massaal op uit te zijn getrokken. Zij zijn het die, heerlijk in het zonnetje staand of zittend, zachtjes meezingen met of genieten van de liedjes van vroeger. Er zijn zelfs groepjes die met een programmaboekje in de hand, waar ook een plattegrondje in staat, de vier podia afstruinen om niets te hoeven missen van de optredens van hun favoriete shantykoren.

Lees het volledige artikel maandag in De Twentsche Courant Tubantia, editie Reggestreek.


jubileum concert

Geplaatst 15 dec. 2011 13:59 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 13:59 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Programma Openluchttheater 07-07-2011

19.30-19.50 uurOpening
Zingen van twee liederen Shantykoor
20.00-20.35 uurOptreden Advendo
20.35-21.00 uu

Pauze

21.00-21.35 uurOptreden N.M.K
21.35-22.20 uurOptreden Shantykoor
+-22.20 uurGezamenlijk het slotlied het Kleine Café aan de haven

Boven het podium en zitplaatsen komen parachutes te hangen.
Het batig saldo van deze avond zal worden overgemaakt aan de stichting CHOE


Preikestolen wil naar concert

Geplaatst 15 dec. 2011 13:58 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 13:58 bijgewerkt door Arie Aitink ]


Uitnodiging in Noorwegen op het bord bij Preikestolen.

Alle Noren waren dol enthousiast, hebben met 186 man een boot gehuurd maar kwamen tot de conclusie dat deze de haven van Nijverdal niet op tijd kan bereiken.
Ze hebben hem helaas moeten annuleren.


verslag jubileumconcert

Geplaatst 15 dec. 2011 13:56 door D. R. S.   [ 15 dec. 2011 13:56 bijgewerkt door Arie Aitink ]

Op donderdag 7 juli vond het jubileumconcert van het Nijverdalse Shantykoor ‘Die Regghe Sangers’ plaats. Op deze dag bestond het koor precies 12,5 jaar en dat moest gevierd worden! In de buitenlucht was het een gezellige boel. Onder een parachute werden allerlei zeemansliedjes gezonden door ‘Die Regghe Sangers’. Nederlandse, Engelse, maar ook Duitse shanty’s klonken in het Doktersbos.

 

De bezoekers konden genieten van en meezingen met veel bekende zeemansliedjes als ‘Daar was eens een meisje loos’ of ‘The drunken sailor’. Het shantykoor wist bijna alle bezoekers in de benen te krijgen met hun gezellige en herkenbare repertoire.

 

Met medewerking van het Nijverdals Mannenkoor en muziekgroep Advendo, die afwisselend op het podium stonden, werd het een onvergetelijke, muzikale avond.

 

Als afsluiter werd er gezamenlijk het alom bekende slotlied ‘Het kleine café in de haven’ gezongen. De opbrengsten van de jubileumavond waren voor een goed doel en werden geschonken aan stichting CHOE. Het was weer een groot succes in het Openluchttheater!

1-7 of 7