"Shanties in the woods" (Chris Ricketts)

"De Nijverdal op zee show" (Cees Vlieland)

"Shanties from the seven trees" (Chris Ricketts)

 

op 29 juni, 30 juni en 1 juli 2012

 

 

Shanty's, Martitieme Folk en Keltische muziek

in Nijverdal-Hellendoorn op de grens van Salland en Twente.

 

Vrijdag 29 juni 2012 beginnen we met pre-parties in de lokale horeca

 

Zaterdagmiddag organiseert het Shantykoor Die Regge Sangers het shantyfestival voor koren, het Regge Coast Shanty Festival

 

Aansluitend pre- partie in het Huis voor Cultuur en Bestuur (TOI TOI) met de mogelijkheid daar een eenvoudige maar goede maaltijd te nutttigen.

 

Zaterdag-avond in het aanpalende ZINiN theater een geweldig concert van SCRUM (entree € 22,50)

 

Na afloop after-partie in TOI-TOI.

 

Zondag vanaf 11.00 uur dan het hoogtepunt van het weekend: HET LULLABY-FESTIVAL in het Nijverdalse Openluchttheater (entree € 7,50).

 

Na afloop eten in Nijverdal/Hellendoorn en dan om 20.45 uur op en rond het nieuwe Dunantplein met zijn allen EK-finale (Nederland-Duitsland ??) kijken op grote buiten en/of kleine schermen binnen.

 

Overnachtingen.

In en rond Nijverdal/Hellendoorn is heel veel aan goede verblijfsaccommodatie, hotels, campings (klein en groot) , bungalows/bungalowparken, B&B's, groepsverblijven, voor meer informatie werd verwijzen naar de site van het Hellendoorns Bureau voor Toerisme(VVV Hellendoorn/Nijverdal)

 

Onze Partners in 2012:

Shantykoor Die Regghe Sangers (www.dieregghesangers.nl)

ZINiN-theater Nijverdal (www.zinin.com)

 

 

                        

 

 

Lullaby: een ritmisch gezang om bepaalde werkzaamheden gemakkelijker te kunnen uitvoeren. Het werd vaak gebruikt in de scheepvaart, de spoorwegaanleg, de visserij, maar ook als wiegeliedje, waar het in Nederland vooral om bekend staat.