Archief‎ > ‎

Regge Coast Shanty Festival zaterdag 28 mei 2016

Geplaatst 15 apr. 2016 13:42 door Die Regghe Sangers   [ 31 mei 2016 13:04 bijgewerkt ]


Het zingen van zeemansliederen geniet een grote populariteit in de gehele regio. Dit blijkt wel tijdens het Regge Coast Shanty Festival , dat Shantykoor Die Regghe Sangers jaarlijkse organiseert. Dit evenement in het centrum van Nijverdal trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Zij genieten in stilte met een hapje en drankje van de gezellige sfeer, maar veelal wordt er uit volle borst meegezongen en gedanst door het aanwezige publiek.
Stoere zeemansliederen klinken over de Meijboomstraat, Grotestraat en het Keizerserf tijdens het festival. De mannen en vrouwen zingen over storm, averij en liefdesver­driet op de grote zeeën.
In 2009 was Nijverdal het decor voor het grootste shantyfestival van Nederland. Maar liefst 24 koren uit het hele land zongen klassiekers als ‘Meisje..., ik ben een zeeman’ en ‘De Zuiderzee ballade’. De koren traden op acht podia meerdere malen op, met in totaal ruim 1200 zangers. Gezellige drukte veroorzaakt diverse opstoppingen, maar dat nemen de meeste mensen voor lief.
Onderstaand de deelnemende koren aan ons Regge Coast Shanty Festival

-: shantykoor ’t Bollenhart Noordwijkerhout

-: shantykoor de IJsselboei Brummen

-: Sokkenbuurtzeemanskoor Uchelen

-: shantkoor Megellan Singers Delfzijl

-: viswijvenkoor de Vlietgrieten Leidschendam

-: gezelligheidskoor Recht door Zee Rijnsburg

-: shantykoor Riessen Rijssen

-: vijetijdskoor de Bargzangers Lemele

-: shantykoor de Leesanghers Enter

- shantykoor die Regghe Sangers.
Comments